A.C.S. Dumbravita / C.S.C Dumbravita

Istoria fotbalului dumbravitean incepe dupa sfarsitul celui deal Doilea Razboi Mondial in jurul anului 1949-1950 cand a fost infiintata echipa de fotbal Staruinta Dumbravita. Aceasta a activat pana la sfarsitul anilor  90, in toata aceasta perioada echipa a activat in campionatul  municipal si cel judetean.Trebuie mentionat si faptul ca in perioada 1982-1985 comunitatea  maghiara din Dumbravita a infiintat echipa de
fotbal Vadrozsa Ujeszentes, aceasta  activand in campionatul municipal si
judetean,avand in aceasta   ,,mari derby-uri locale­­­” cu echipa Staruinta Dumbravita .

Sectia de fotbal a clubului A.C.S. Dumbravita  a inceput in anul 2008 fiind de fapt continuitoare vechiului club F.C Top Alumino ,avandul in perioada respectiva  ca propietar  pe  actualul consilier local D- nul Balasz Nagy. In vara anului 2008 o data cu infiintarea sectiei de fotbal in cadrul A.C.S Dumbravita  actualul Viceprimar Miklos Arpad  a preluat echipa in calitate de presedinte. Tot din acea perioada echipa sectiei de fotbal a fost preluata si sprijinita financiar de catre Primaria si Consiliul Local Dumbravita .

In perioada 2008-2017 echipa a activat in liga a IV –a Timis cu rezultate  bune si foarte bune.

Odata cu inceperea editiei de campionat 2017-2018 a ligii a IV –a echipa a avut ca obiectiv promovarea in liga a III-a , obiectiv pe care la realizat prin ocuparea primului   loc si calificarea la barajul de promovare contra echipei Viitorul Simian din judetul Mehedinti.         Baraj castigat categoric in ambele
meciuri ,in meciul disputat pe teren propriu A.C.S. Dumbravita – Viitorul Simian 5-0,iar in meciul disputant in deplasare Viitorul Simian- A.C.S Dumbravita 0-6.

In primul an de participare in liga a III –a  Nationala echipa avand rezultate foarte bune ,terminand campionatul  pe locul 3 .

In vara anului 2019 Primaria si a Consiliul  Local Dumbravita  au infiintat un nou club de drept public C.S.C Dumbravita  iar sectia de fotbal a A.C.S Dumbravita  a fost cesionata catre noul club .

In toata aceasta perioada sectia de fotbal a clubului a dezvoltat un centru de  copii si juniori  care in momentul de fata numara in jur de 200 de copii pe diferite grupe de varsta, care participa in competitii organizate de F.R.F si A.J.F Timis.

In primavara anului 2019 F.R.F a organizat la nivel national Cupa Satelor,unde echipa Comunei Dumbravita a participat la faza finala organizata
in Comuna  Cumpana  Judetul Constanta unde a ocupat un onorabil loc 6 national.