Aproape de medalii în concursul individual

După patru zile pline, cu meciuri programate la mesele de joc de la prima oră a dimineții până spre orele târzii ale serii, Campionatul Național pentru juniori II s-a încheiat cu succes. În Sala Polivalentă din Dumbrăvița s-au stabilit noii campioni ai tenisului de masă din România la această categorie de vârstă, iar reprezentanții clubului nostru au avut comportări în general bune, fiind aproape de medalii în probele individuale.

La simplu feminin, cel mai lung parcurs l-a avut Dora Moldovan, care s-a oprit în optimile de finală. Pe tabloul principal, sportiva noastră le-a învins cu 3-0 pe Georgiana Mazilu (CSS Râmnicu Vâlcea) și 3-2 pe Patricia Stoica (CSO Pantelimon), dar a cedat în fața Serenei Jantea (LPS Constanța), cu 1-3, după ce și-a adjudecat primul set și a condus în toate celelalte manșe ale întâlnirii.

Până în 16-imi a ajuns și Alesia Pauliuc. Tânăra noastră jucătoare a pornit din grupele preliminare, unde a învins-o cu 3-1 pe Natalia Crăciun (CSTA București) și a cedat la mare luptă, 2-3, cu Emma Decsei (Mureșul Luduș). Pe tabloul principal, Pauliuc a învins-o cu 3-1 pe Alexandra Ignat (LPS Slatina), dar a cedat cu 3-0 în fața lui Vivien Tamas (CSM Bistrița).

La masculin, doar unul dintre sportivii noștri – dintre care cei mai mulți au fost la primele participări într-un campionat național – a trecut de grupele preliminare. Alexandru Baican, repartizat în Grupa 2, a trecut cu 3-0 de Cosmin Luțu (CSS Slatina) și a pierdut în fața lui Ianis Gligoraș (CSS Târgu Mureș), pentru ca în prima rundă de pe tabloul principal să cedeze, 0-3, la Alexandru Boroica (CSTA București).

În Grupa 3, Mihai Gherman a cedat în ambele confruntări, la Vlad Sima (SCM Giurgiu) și Mihai Ionescu (FC Argeș Pitești); în Grupa 5, Vuk Andrejevic a înregistrat două înfrângeri, în fața lui David Hășmășan (CSM Bistrița) și Răzvan Dondea (CSS Slatina); în grupa 9, Patrick Picu a pierdut confruntările cu Andrei Vițan (OK Club București) și Balazs Lukacs (CSS Sfântu Gheorghe), iar în grupa 23, Dragoș Tucuină a cedat confruntările cu Robert Lungu (Stirom București) și Maximilian Neagoe (CSS Slatina).

Parcursuri lungi la dublu

În întrecerile de dublu, Dora Moldovan a atins de două ori faza sferturilor de finală – fiind astfel la o treaptă distanță de medalii.

La dublu feminin, Dora a făcut pereche cu Ioana Murariu (CSM Moinești). Cele două au trecut, pe rând, cu 3-0 de Daria Petria/Denisa Stanca (LPS Slatina), tot cu 3-0 de Daria Portase (LPS Constanța)/Adelina Caracostea (Farul Constanța) și au cedat cu 0-3, în sferturi, în fața tandemului Cristina Sîngeorzan (CSM Bistrița)/Alessia Sferlea (CSM Arad).

La această probă, CSC Dumbrăvița a mai avut-o în concurs pe Alesia Pauliuc, în pereche cu Arina Ionașcu (Voința Câmpulung). Cele două au pierdut, în primul tur, scor 0-3, în fața perechii de la CSM Buzău, Andra Grăniceru/Raisa Răileanu.

La dublu masculin, cele trei perechi în care am avut sportivi implicați s-au oprit în primul tur al tabloului. Tandemul Vuk Andrejevic/Mihai Gherman a cedat cu 0-3 în fața sportivilor de la Stirom București – Robert Lungu/Tudor Săftoiu; Alexandru Baican și Patrick Picu au pierdut tot în minimum de seturi la Alexandru Boroica/David Cozma (CSTA București), iar Dragoș Tucuină a făcut echipă cu Niciolas Hardan (CSTA București), cei doi cedând cu 0-3 în fața lui Norbert Boka și Ionuț Mortasifu (CSM Arad).

La dublu mixt, Dora Moldovan a jucat alături de Andras Kocsis-Canea (LNTM Târgu Secuiesc), cei doi ajungând până în sferturi. Au trecut, pe rând, cu 3-0 de Cezar Tomoioagă (CSM Cluj)/ Emma Decsei (Mureșul Luduș), cu 3-1 de Maximilian Neagoe/Denisa Stanca (LPS Slatina), tot cu 3-1 de tandemul Victoriei Carei – Mark Zaha/Alexandra Comiati. Iar în sferturi, au cedat după un meci extrem de strâns, scor 2-3, în fața perechii de la CSA Steaua București, formate din Robert Istrate și Andreea Băiașu.

În aceeași probă, clubul nostru a înscris echipa formată din Vuk Andrejevic și Alesia Pauliuc. Cei doi au cedat, în primul tur, în fața tandemului Flavius Rus/Florentina Boroica (CSM Bistrița).