Badea – câștigătorul Top 16 Juniori I; Moldovan – al treilea clasat

Vești excelente ne-au venit astăzi dinspre Bistrița! Cei doi reprezentanți ai secției noastre de tenis de masă în competiția Top 16 destinată Juniorilor 1 au urcat împreună pe podiumul de premiere. Bogdan Badea a câștigat competiția, în vreme ce Daniel Moldovan a ocupat a treia treaptă a podiumului. Rezultatele de astăzi vin ca o confirmare a prestației bune reușite de cei doi în weekend-ul trecut, chiar la Dumbrăvița, unde ambii au ocupat locul 3 în Cupa României pentru tineret.

În drumul său spre trofeu, Bogdan Badea a avut un parcurs fără greșeală, chiar dacă a obținut unele victorii la mare luptă. El s-a clasat pe primul loc în Grupa I, reușind să se impună cu 4-3 în fața lui Dionisie Blănaru și cu 4-1 în fața lui Cristian Podar (ambii reprezentanți ai gazdelor de la CSM Bistrița) și cu 4-1 în fața lui Sebastian Pribeagu (LNTM Târgu Secuiesc).

În Grupa a II-a, Daniel Moldovan a înregistrat două victorii – 4-2 cu Paul Szilagy (CSM Bistrița) și 4-1 cu Zoltan Bokor (CSS Sfântu Gheorghe) – și o înfrângere în fața unui sportiv al clubului local, Mihai Roșca, scor 2-4.

Ambii sportivi ai CSC Dumbrăvița au acces, așadar, pe tabloul principal în grupa destinată locurilor I-IV și s-au întâlnit în semifinale. După un meci spectaculos și foarte disputat, Bogdan Badea l-a învins pe Daniel Moldovan cu 4-2. În marea finală, reprezentantul nostru a luptat asiduu și a obținut în final o victorie meritată în fața lui Mihai Roșca (CSM Bistrița), scor 4-3.

Pentru sportivii noștri, urmează, în următoarele două zile, tot la Bistrița, Campionatul Național Individual de tineret. Alături de Bogdan Badea și Daniel Moldovan, care se anunță deja printre protagoniști după ultimele lor rezultate, vom fi reprezentați și pe tabloul feminin de Teodora Simon, Dora Moldovan și Alessia Pauliuc. La Campionatul Național, participanții se vor întrece în probele de simplu, dublu și dublu mixt.