Bronz cu echipa feminină la Paleta de Argint

În a doua jumătate a săptămânii trecute, Buzăul a găzduit tradiționala întrecere de tenis de masă rezervată copiilor de 8-10 ani, Paleta de Argint.

Șapte sportivi au reprezentat CSC Dumbrăvița, iar rezultatele au fost încurajatoare.

Clubul nostru și-a trecut în cond medalia de bronz în proba feminină pe echipe. Fetele noastre (Isabella Deac, Nina Bialis, Carla Farcaș, Daria Alexe) au încheiat pe poziția a 3-a, după ce au atins faza semifinalelor, unde au fost învinse cu 3-0 de LPS Slatina I.

La masculin, în componența Dominic Kaposta, David Căruntu, Tudor Herbei, echipa noastră a încheiat competiția pe un onorant loc 12.

La individual, rezultatul cel mai bun l-a înregistrat Isabella Deac, care a încheiat concursul pe locul 7. În sferturile de finală, a întâlnit-o pe cea mai bună jucătoare de la această categorie de vârstă, Bianca Toma (CSM Slatina) – care avea să și câștige competiția.

Evoluții bune au avut și ceilalți sportivi ai clubului nostru. Dominic Kaposta, David Căruntu și Nina Bialis au ajuns pe tablou în primii 32, iar Tudor Herbei, Carla Farcaș și Daria Alexe, în primii 64.

„Așa cum și spuneam înaintea plecării spre Buzău, speranțele noastre pentru o medalie se legau de echipa de fete. Ne bucurăm și de băieți, pentru că s-au clasat între primii 12, în condițiile în care ei mai au doi ani la această categorie de joc. Ei au 8 ani, iar la Paleta de Argint sunt eligibili până la 10 ani. Am văzut evoluția lor, au fost luptători, implicați, cu emoțiile de rigoare, cu decăderile inerente din joc, pentru că așa sunt copiii. La individual, Isabella Deac a întâlnit-o pe campioană, pe Bianca Toma, exact la intrarea în semifinale. Chiar dacă au aceeași vârstă, Bianca Toma e cu un cap mai mare și cu o experiență mai bogată, ea începând tenisul de masă de la 4 ani. Dar a ținut piept, a făcut destul de multe puncte. Iar la băieți, ne bucurăm pentru intrarea pe tablou a celor mici, Dominic Kaposta, David Căruntu și Tudor Herbei. Din păcate, Valentin Valjan a avut febră și nu am putut să îl folosim”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.

Sportivii secției de tenis de masă de la CSC Dumbrăvița vor continua antrenamentele până pe data de 4 iulie, după care va urma o binemeritată vacanță. Pregătirile vor fi reluate pe 29 iulie, iar în 16 august e preconizată plecarea într-un cantonament în străinătate.