Bronz pentru echipa noastră masculină la Campionatul Național U19 de la Arad

Campionatul Național U19 de tenis de masă (Individual și Echipe) a debutat, la mijlocul acestei săptămâni, la Arad. S-a început cu concursul pe echipe, desfășurat în primele două zile ale întrecerilor, secțiune la care clubul nostru a obținut o muncită și prețioasă medalie de bronz printr-una dintre cele trei echipe înscrise în competiția masculină.

CSC Dumbrăvița I (în componența Daniel Moldovan, Bogdan Badea și italianul Daniele Spagnolo) a atins faza semifinalelor și astfel a urcat pe podiumul de premiere. Repartizată în Grupa II în faza preliminară, echipa noastră principală a înregistrat o victorie, 3-0 cu Rapid București, și o înfrângere împotriva echipei pe care avea să o întâlnească și în penultimul act, CSA Steaua II București.

În fazele eliminatorii, băieții noștri au trecut de FC Argeș Pitești, scor 3-0, în optimile de finală, pentru ca în sferturi să dispună de CSM Bistrița II, cu 3-1. În semifinale, la a doua întâlnire cu CSA Steaua II București (Horia Ursuț, Luca Oprea, Rareș Cueșdean), a fost 3-0 pentru gruparea din Capitală. De altfel, finala a fost una „internă”, a clubului CSA Steaua, care a câștigat medalia de aur prin prima echipă (Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Darius Movileanu), cu 3-0.

Celelalte două echipe ale clubului nostru înscrise în concursul masculin pe echipe nu au reușit accederea pe tabloul principal, fiind vorba despre jucători aflați mult sub limita de vârstă a competiției. CSC Dumbrăvița II (Adrian Popescu, Vuk Andrejevic, Patrick Picu) a jucat în Grupa a VI-a în preliminarii, reușind două victorii – 3-2 cu OK Club București II și 3-0 cu LPS Slatina II – și o înfrângere – 1-3 cu CSM Bistrița II. În barajul de calificare pe tablou, tinerii noștri sportivi au cedat cu 0-3 în fața echipei OK Club București I. Iar CSC Dumbrăvița III (Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Matei Silaghi) a evoluat în Grupa V, unde a cedat cu 0-3 întâlnirile cu LPS Constanța, CSS Odorheiu Secuiesc și CSM Arad.

La feminin, clubul nostru a avut o singură echipă înscrisă, formată din Teodora Simon, Oana Stănușilă, Dora Moldovan și Alessia Pauliuc. La final, fetele noastre s-au clasat pe locul 9, nereușind accederea din grupele preliminare către partea de tablou implicată în lupta pentru medalii. În grupă, CSC Dumbrăvița a repurtat o victorie, scor 3-0 cu ACS Activ Galați, și a înregistrat alte două înfrângeri, 0-3 cu LPS Constanța și tot 0-3 cu CSM Zalău. În jocul de clasament disputat după încheierea grupei, fetele noastre au câștigat cu 3-0 în fața echipei CSTA București.

Competiția de la Arad continuă cu probele individuale, ce se vor desfășura de astăzi până duminică. Dorința staff-ului tehnic condus de Nicoleta Husar e atacarea cel puțin a încă unei medalii.