Cinci medalii au rămas acasă la Dumbrăvița Championships Trophy 2023

Finalul săptămânii trecute a programat un veritabil regal de tenis de masă în Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Cea de-a treia ediție a turneului internațional Dumbrăvița Championships Trophy a adunat la mesele de joc peste 250 de concurenți din România și din străinătate, la toate grupele de vârstă juvenile (de la U9 până la U19).

La turneul internațional, sportivii clubului nostru au avut comportări excelente. În total, jucătorii de la CSC Dumbrăvița au cucerit cinci medalii. La U19, în proba de simplu, Daniel Moldovan a cucerit aurul, după ce a trecut în finală de Oros Andras (Temerin, SRB). Bronzul i-a revenit lui Bogdan Badea, cel care fusese învins în penultimul act chiar de colegul său de club Daniel Moldovan. La echipe, Moldovan și Badea au evoluat împreună și au cucerit medalia de aur. De asemenea, două medalii de bronz au fost cucerite la probele pe echipe la categoriile mai mici de vârstă. La U9, prin Răzvan Popescu, în tandem cu Muller Daniel (Soltvadkert, HU) și la U11, prin Alessia Nemeth, care a făcut pereche cu Teodora Sardeni (CSM Moinești).

„Am văzut și fetițele mai mici la lucru, care au doar 7-8 ani. Practic, prin aceste competiții internaționale, deschidem drumul pentru noile generații. În general, jocul a fost bun pentru toți reprezentanții clubului nostru. De asemenea, feedback-ul din partea participanților a fost unul pozitiv. Numărul mare de participanți, dublu față de ediția de anul trecut, confirmă acest lucru. Au fost meciuri frumoase, din toate punctele de vedere. Dorința tuturor este să revină la Dumbrăvița și la anul, când ne putem aștepta la o nouă creștere a numărului de participanți. Una peste alta, a fost bine, chiar dacă efortul a fost unul foarte mare. Pentru mine, în aceste zile, cred că au fost doar două ore de somn, pentru că noi în fiecare zi, după încheierea întrecerilor, a trebuit să rămânem la sală pentru a pune la punct programul zilei următoare. Sigur, la orice turneu cu un număr mare de participanți intervin mici sincope, dar eu spun că a fost în general ok”, ne-a declarat Nicoleta Husar, managerul secției de tenis de masă al clubului nostru și totodată inițiatoarea acestui turneu ce tinde să devină o tradiție pentru sportul dumbrăvițean.

Competiția internațională Dumbrăvița Championships Trophy a fost organizat de CSC Dumbrăvița, ACS Dumbrăvița, Primăria Dumbrăvița și Consiliul Județean Timiș. Competiția a avut programate întreceri pe echipe și la individual, masculin și feminin, pentru șase categorii de vârstă: U9, U11, U13, U15, U17 și U19. La mesele de joc s-au aflat, în total, 35 de sportivi dumbrăvițeni.