Concluzii după Cupa României la seniori și tineret: „Steaua norocoasă n-a fost cu noi”

Ultimele zile ale săptămânii trecute au adus la Dumbrăvița tenis de masă de cea mai bună calitate. În Sala Polivalentă din comuna noastră, s-a desfășurat Cupa României, mai întâi pentru categoria seniorilor, iar apoi și la tineret. Au putut fi văzuți la masa de joc o parte dintre cei mai valoroși jucători români, iar sportivii noștri au câștigat cu această ocazie multă experiență, reușind câteva rezultate demne de remarcat.

Desigur, cireașa de pe tort a venit ieri, când Daniel Moldovan și Bogdan Badea au urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere la Cupa României pentru tineret. Ambii au pierdut la mare luptă meciurile din semifinale – Badea în fața lui Sebastian Pribeagu (Târgu Secuiesc), scor 2-4, iar Moldovan la Cristian Bogdan (CS U Craiova), în fața căruia a cedat realmente dramatic.

„Din păcate, am condus dar am pierdut, așa cum se mai întâmplă în sport. Daniel Moldovan a pierdut cu 3-4 și chiar a condus în ultimul set cu 9-6, dar ultimele mingi nu au mai intrat nicicum pe masă. N-a fost cu noi steaua norocoasă, să zicem așa. Mai sunt și câteva aspecte, probabil și faptul că presiunea e mare la acest nivel mai înalt, iar băieții noștri mai trebuie să se rodeze. Putea să fie cu siguranță mai bine, pentru că băieții noștri puteau să joace finala împreună. Dar o medalie e totuși o medalie!”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

La seniori, sportivii noștri au fost în grafic, reușindu-se calificări pe tabloul de 16 prin Bogdan Roman, Daniel Moldovan și Bogdan Badea la masculin, respectiv prin surorile gemene Mihaela Ilie și Andreea Zanfir, la feminin.

„Așa cum am prevăzut și înaintea competiției, am ajuns la seniori în primii 16. La fete, surorile Mihaela Ilie și Andreea Zanfir au ajuns acolo, la calificarea în optimi, dar au dat peste favorite și au cedat. Băieții, la fel, au reușit să intre pe tablou, așa cum preconizam. La tineret, pe lângă reușita băieților noștri, să spunem că la feminin sunt rezultate normale, pentru că am participat cu fetițe mai mici, care nici Junioratul 1 nu l-au terminat. Sperăm să fie însă o creștere în joc, pentru că mâine pornim deja spre Bistrița, pentru cele trei competiții în care suntem angrenați acolo: Top 16 Seniori, Campionatul Național de tineret și Top 16 Juniori 1”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

Delegația secției noastre de tenis de masă va pleca mâine după-amiază spre Bistrița, acolo unde va rămâne până la finalul săptămânii. Vom reveni cu noi informații despre cele trei competiții în care vom fi reprezentați.