Concluzii după Cupa României: „Ne-am atins obiectivele”

S-au încheiat două zile pline de tenis de masă în Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Marți și miercuri s-a disputat Cupa României la individual, atât la tineret, cât și la seniori. În ultimele zile, v-am prezentat rezultatele înregistrate, precum și componența podiumului de premiere. De această dată, ne vom apleca asupra comportării sportivilor cluburilor din Dumbrăvița.

Marți, în Cupa României la tineret, CSC Dumbrăvița a fost reprezentată de frații Dora și Daniel Moldovan. Mult mai tineri decât majoritatea competitorilor, cei doi nu au reușit să acceadă în fazele eliminatorii.

La feminin, Dora Moldovan a pierdut cele trei meciuri din grupă – 0-3 cu Luiza Popescu, 1-3 cu Mara Moca și 0-3 cu Lorena Dumitru. Fratele ei, Daniel Moldovan, a încheiat grupa cu un bilanț de o victorie și două înfrângeri: 3-0 cu Cristian Cîndea, respectiv 1-3 cu Darius Toma și 1-3 cu Matei Dumitrașcu.

„La tineret, am intrat cu sportivi de la cadeți și juniori, deci ei mai au mult timp până să ajungă la vârsta celorlalți competitori, de 19-21 de ani. Chiar dacă nu au ajuns în fazele finale, au avut o prestație bună, dându-ne speranțe că, în viitor, vor confirma cu rezultate bune la această categorie de vârstă”, a declarat antrenoarea celor doi sportivi de la CSC Dumbrăvița, Nicoleta Husar.

În competiția seniorilor, desfășurată ieri, două sportive ale cluburilor locale au ajuns în optimi. Mihaela Ilie (CSC Dumbrăvița) a fost învinsă în cinci seturi de Camelia Mitrofan, iar Andreea Zanfir (ACS Dumbrăvița), a cedat în trei seturi în fața stelistei Bernadette Szocs. La masculin, doi sportivi au reușit să iasă din faza grupelor, Bogdan Roman (CSC Dumbrăvița) și George Mitrea (ACS Dumbrăvița), oprindu-se după prima etapă eliminatorie.

„La seniori, din punctul meu de vedere, ne-am atins obiectivele, de a intra între primii opt cu sportivii noștri. Sigur, întotdeauna e loc de mai bine, întotdeauna ne propunem mai mult, dar trebuie să ne uităm și cu cine am jucat. Jucătoarele noastre au pierdut cu Szocs, cu Mitrofan… În general, între primii 16 s-au regăsit mulți sportivi care evoluează în străinătate, care sunt mult mai angrenați în turnee și etape, comparativ cu ai noștri. Una peste alta, eu zic că jocul a fost bun, s-a pierdut strâns, la avantaj, 2-3, 1-3, deci nu putem spune că nu am avut o prezentare bună”, a concluzionat antrenoarea Nicoleta Husar.

Pentru sportivii noștri, urmează încă o competiție, la începutul săptămânii viitoare. În zilele de luni și marți (20-21 decembrie) e programat, la Buzău, Campionatul Național de Tineret, unde CSC Dumbrăvița e reprezentată de foarte tinerii și talentații frați Dora și Daniel Moldovan.