Concluzii după patru zile pline de tenis de masă la Dumbrăvița

Campionatul Național pentru Juniori II de la Dumbrăvița a fost o provocare, atât organizatoric, cât și în plan competițional. Clubul nostru s-a prezentat cu un număr mare de sportivi în întrecerile care s-au întins pe durata a patru zile. S-a început cu lupta pe echipe, iar la individual au fost organizate probe de simplu, dublu și dublu mixt.

„Un concurs greu, foarte greu… Au fost multe probe și s-a jucat până seara, la ora 23.00. Firește că s-a acumulat oboseală în rândul sportivilor, pentru că au fost nevoiți să stea în sală toată ziua. Dar toată lumea a fost în această situație, nu doar sportivii noștri”, au fost primele concluzii ale antrenoarei sportivilor noștri, Nicoleta Husar.

CSC Dumbrăvița a fost aproape de medalie în două dintre probe, grație Dorei Moldovan. Ea s-a oprit în sferturile de finală pe tabloul de dublu (unde a făcut pereche cu Ioana Muraru de la CSM Moinești) și dublu mixt (în tandem cu Andras Kocsis-Canea, de la LNTM Târgu Secuiesc).

„Am avut două ocazii de medalii, dar am pierdut după ce am condus în seturi sau chiar am avut 2-0 la seturi, cum s-a întâmplat la dublu mixt. A fost 10-8 și s-a întors scorul, dar așa se întâmplă în sport. Dora Moldovan a început un pic mai greoi, dar pe parcurs a intrat mai bine în joc. A pierdut foarte strâns și la simplu, în optimi, cu Serena Jantea, unde a avut 1-0 la seturi, a condus apoi în fiecare set și ultimul s-a decis la avantaj. Până la urmă, copiii sunt imprevizibili. Au fost multe surprize în toate probele. În cazul nostru, s-a resimțit clar lipsa competițiilor. Cei care sunt în față, sunt angrenați la lotul național și beneficiază de mai multe meciuri puternice”, ne-a spus Nicoleta Husar.

La masculin, CSC Dumbrăvița a avut numeroși reprezentanți, trei echipe fiind înscrise în concursul de profil, care a deschis competiția din Sala Polivalentă. Vuk Andrejevic, Mihai Gherman, Eris Ege, Alexandru Baican, Alexandru Dehelean, Patrick Picu, Dragoș Tucuină, Răzvan Popescu, Lucas Nistor și Ian Stoian au luat pulsul celor mai buni sportivi din țară din această categorie de vârstă.

Printre ei, antrenoarea Nicoleta Husar e convinsă că se află jucători care, peste câțiva ani, vor avea un cuvânt greu de spus în această disciplină: „Mulți dintre ei au debutat, a fost primul lor campionat, în condițiile în care, timp de doi ani, nu s-au organizat competiții pentru ei. Cel mai bine au evoluat Vuk Andrejevic și Mihai Gherman, ei fiind și puțin mai apropiați de vârsta acestei categorii. Ceilalți, erau sub 10-11 ani, deci a fost o experiență, în care au văzut ce se cere la un concurs și ce nivel de joc trebuie să atingă în următorii trei-patru ani. Ținem pasul cu cei mai buni și, în câțiva ani, sunt convins că această generație va crește, se va bate pentru medalii și va fi în vederile lotului național”.

Aceasta a fost a doua competiție din calendarul Federației Române de Tenis de Masă care s-a organizat în acest an la Dumbrăvița. Precedenta a fost Cupa României pentru Juniori I și II, desfășurată în Sala Polivalentă din comuna noastră la finalul lunii ianuarie.