Concluzii la final de 2022 | Nicoleta Husar: „În linii mari, ne-am atins obiectivele”

Secția de tenis de masă a clubului nostru și-a încheiat activitatea pe anul 2022, odată cu participarea la Cupa Anului Nou Gewo de la Novi Sad. A fost un an plin pentru sportivii noștri, cu câteva realizări de excepție. Echipele de seniori ale clubului nostru ocupă poziții fruntașe în Divizia A și au perspectiva unei promovări „la braț” în Superligă. De asemenea, spre final de an, Daniel Moldovan și Bogdan Badea au câștigat medalii prețioase pentru clubul nostru în întrecerile oficiale interne.

Echipa feminină a clubului nostru a promovat în vara acestui an în Divizia A. Întărită cu Andreea Zanfir, sora geamănă a Mihaelei Ilie, CSC Dumbrăvița a căpătat un plus de valoare și de experiență, care s-a simțit din plin în turul campionatului. Au fost succese pe linie în jocurile desfășurate la mijlocul lunii octombrie, la Moinești, iar echipa noastră e liderul competiției. La masculin, turul Diviziei A s-a desfășurat în aceeași perioadă la Dumbrăvița, unde am înregistrat cinci victorii și o înfrângere, iar la mijlocul întrecerii ocupăm locul 2 în Seria 2.

„În linii mari, putem spune că ne-am atins obiectivele în acest an. Cu echipele de seniori care trag spre prima ligă, încercăm să ne atingem obiectivul. Se vede acest lucru și din clasările de la mijlocul campionatului. Sigur, va conta foarte mult și bugetul, care poate să îți dicteze cât anume poți să faci. Fetele sunt la o vârstă mai înaintată, au ajuns la punctul lor maxim și în plus au și activitatea de antrenoare. Nu se mai dedică 100% doar activității lor sportive. Cu toate acestea, încercăm, chiar mi-aș dori să depunem cu toții toate eforturile pentru a reuși promovarea”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri și, totodată, managerul secției de tenis de masă a clubului nostru, Nicoleta Husar.

În întrecerile individuale, luna noiembrie a adus medalii cucerite de Daniel Moldovan și Bogdan Badea. Cei doi au fost la un pas să dispute finala Cupei României la tineret, competiție organizată chiar la Dumbrăvița. Câteva zile mai târziu, la Bistrița, Badea a câștigat competiția Top 16 pentru Juniori I, unde Moldovan a ocupat locul al treilea. Iar la Top 16 Seniori, același Daniel Moldovan a cucerit medalia de bronz.

După aceste rezultate, antrenoarea Nicoleta Husar speră la realizări și mai bune în anul care vine: „Sperăm, pentru că speranța aceasta există întotdeauna și moare cu noi. Și-au demonstrat posibilitățile, dar au nevoie de două-trei stagii pe an, au nevoie de meciuri. De aceea am și încercat să le oferim această posibilitate de a evolua și în Italia, la clubul din Cagliari. De aceea avem și aceste cantonamente în străinătate pe care le mai facem, unde dacă se impun pot fi invitați de sponsor la pregătire în Germania, unde au șansa să se măsoare cu jucători de foarte bună calitate, cu care nu au foarte multe ocazii de a se întâlni. Din păcate, în România, în ceea ce privește campionatul, nu există o continuitate pentru jucători, pentru că se joacă un pic în octombrie și apoi anul următor, în primăvară”.

Sala Polivalentă din Dumbrăvița va găzdui și în 2023 un număr mare de competiții.

„Noi am cerut la Federație în jur de 8 competiții. Sigur, pe lângă acestea se pot atașa și altele, care nu țin de acest calendar oficial. Ar fi Turneul Amatorului, a cărui finală s-ar părea că se va ține aici, la Dumbrăvița, dar mai există o discuție și cu Aradul. Mai sunt și competițiile noastre internaționale, inclusiv Dumbrăvița Championships Trophy, care va ajunge la a treia ediție”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

Conform calendarului pe 2023 publicat în această săptămână de Federația Română de Tenis de Masă, Dumbrăvița va găzdui returul Diviziei A la masculin (10-12 februarie), turneul internațional Dumbrăvița Chmapionships Trophy (31 martie – 2 aprilie), Top 16 Juniori U15 (23-24 iunie), Top 16 Juniori U19 (24-25 iunie), Cupa României pentru seniori (20-21 octombrie) și Cupa României pentru tineret (21-22 octombrie)