Continuăm lupta pentru promovarea în Superligă!

Echipele de seniori ale clubului nostru vor fi implicate, la finalul acestei săptămâni, în returul Diviziei A la tenis de masă. Pozițiile ocupate la mijlocul competiției ne îndreptățesc să sperăm la o dublă promovare în Superligă, atât la masculin, cât și la feminin. Returul eșalonului secund se va desfășura, de vineri până duminică, la Moinești (în competiția feminină) și Dumbrăvița (la masculin).

Sala Polivalentă din Dumbrăvița va găzdui, așadar, și meciurile din returul Diviziei A masculine, după cele din turul desfășurat în luna octombrie a anului trecut. Echipa noastră ocupă în prezent locul al 2-lea în Seria a II-a, cu 11 puncte, la o lungime în spatele echipei CSM Craiova. De altfel, în tur, băieții noștri au înregistrat 5 victorii și o singură înfrângere, și aceea la limită, 2-3, chiar în fața liderului din Bănie.

Față de jocurile din tur, echipa noastră s-a întărit cu un jucător de mare experiență, rusul Stanislav Golovanov. El este soțul Andreei Dodean, jucătoare originară din Arad și care a evoluat pentru clubul ACS Dumbrăvița. Ceilalți componenți ai echipei masculine sunt Bogdan Roman, Daniel Moldovan și Bogdan Badea.

La feminin, returul se va desfășura la Moinești, la fel ca prima jumătate a campionatului. După tur, CSC Dumbrăvița conduce seria unică de șapte echipe, după ce a obținut victorii pe linie în cele 6 meciuri disputate până acum. Echipa noastră a acumulat 12 puncte, iar podiumul e completat de CSM Moinești I și CSM Craiova, cu câte 10. Ne vom deplasa în județul Bacău cu lotul Mihaela Ilie, Andreea Zanfir, Dora Moldovan și Teodora Șimon.

„Sperăm să putem termina și returul pe primele două poziții, care să ne permită să sperăm și mai departe la promovare. Echipa de băieți e întărită, odată cu sosirea rusului Golovanov, care joacă și în campionatul din Bulgaria. Sperăm să aducă un plus în echipa noastră. La fete, vom vedea cum evoluează lucrurile, pentru că Mihaela Ilie s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii. Ieri am lăsat-o în repaus, pentru a-și putea reveni cât de repede, ținând cont că urmează și un drum destul de lung, până la Moinești. Noi sperăm să-și revină, să contăm pe ea iar echipa să își păstreze poziția din tur”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

După disputarea returului Diviziei A, vor urma, în luna aprilie, meciuri de baraj pentru stabilirea promovatelor în Superligă. La masculin, primele două clasate din fiecare serie vor juca între ele încrucișat, tur-retur (Locul 1 din Seria I cu Locul 2 din Seria II, respectiv Locul 2 din Seria I cu Locul 1 din Seria II), iar câștigătoarele vor accede în eșalonul de elită. La feminin, fiind o serie unică, primele patru clasate accede în play-off, unde locul 1 va întâlni locul 4, iar locul 2 se va duela cu locul 3. Și aceste confruntări vor avea loc în sistem tur-retur, iar câștigătoarele vor promova în Superligă.