Concursul auto&karting “GRAND PRIX MĂRȚIȘOR – TIMIȘOARA 2021 – ANINOASA TIM” contând ca etapa a I-a din Campionatul de Automobilism & Karting & Drift Timiș 2021 s-a desfășurat duminica, 11 aprilie 2021. Evenimentul organizat în Calea Buziașului din Timișoara, a fost o adevărată fiestă a sportului cu motor din vestul țării, adunând la start peste 30 de echipaje, toată crema automobilismului și kartingului timișean, în frunte cu campionii en-titre, legitimați la CSC Dumbrăvița.

Concurenții au fost adevărați fachiri ai volanului, astfel că după o bătălie accerbă într-un spirit de fairplay, cel mai bun timp al concursului a fost realizat de Marius Giurisici, căpitanul echipei nostre. Driftul a ridicat la maxim andrenalina celor prezenți, iar driftul cu truck-ul Scania pilotat de sportivul italian Claudio Cuttaia a făcut adevărate furori printre iubitorii acestui sport. Echipa CSC Dumbrăvița și-a respectat statutul de campioană și a învins și în această etapă, urmată de noua înființată echipa din Lugoj, SONIC MOTORSPORT.


Secțiunea Eco-Karting Electric
1. Coltea Mihai
2. Negrescu Adrian
3. Bodzsar Daria

Echipe:
CSC Dumbravita (Coltea Mihai, Negrescu Adrian, Bodzar Daria, Coltea Bogdan)

Secțiunea Circuit Viteza Auto
Clasa 1
1.Preunca Mihai – Honda Civic
2.Felician Moldovan-Andrei M. – Honda Civic
3.Baru Cosmin-Baru Albert – Citroen Saxo
Clasa 2
1.Giurisici Marius – Honda Civic
2.Gaman Gabriel – Seat Ibiza
3.Preunca Daniel – Renault Clio
Clasa 3
1.Nicoara Laurentiu – Renault Megan
2.Stepan Darius – Opel GT
3.Mihoc Sorin – Diana Mihai – Renault Clio

Clasa feminin
1.Danciu Elena-Danciu Ana – BMW 320

Echipe
1.CSC Dumbravita (Giurisici Marius, Tirla Sergiu, Felician Mihai)
2.SONIC MOTOSPORT Lugoj (Danciu Elena, Danciu Ana, Danciu Ovidiu, Baru Cosmin, Baru Albert, Olariu Marius)

Secțiunea Drift
1.Tirla Sergiu – BMW E 36

Secțiunea Truck Drift
1.Cuttaia Claudio – Scania


Am reușit să începem cu „dreptul” prima competiție din sezonul automobilistic cu o triplă victorie. A fost însă o etapă dificilă având în vedere pauza competițională de 7 luni și cred ca am reușit să mă adaptez cel mai rapid cu mașina și traseul dintre toți concurenții. Concursul fost la un nivel foarte ridicat, având în vedere cei 23 de concurenți înscriși pe care îi felicit pentru parcursul traseului care a fost foarte tehnic, dar experienta mea și-a spus cuvântul având în vedere ca au fost mașini mult mai performante. Anul acesta concurenta este ridicata la echipe, deoarece se preconizează o lupta în 5 echipe, Lugoj, Resița, Timișoara cu două echipe și noi, Dumbrăvița. Sunt fericit pentru echipă și rezultatele obținute, acest început spectaculos ne dă speranțe că o să performăm și în acest an cu succes pentru comuna Dumbrăvița – a declarat după prima etapă Marius Giurisici, căpitanul echipei CSC Dumbrăvița.

Începutul de an este întotdeauna dificil dar am reușit să trecem peste toate problemele și suntem fericiți că am reușit să debutăm cu o victorie la echipe. Etapa de drift a fost spectaculoasa și așteptăm cu nerăbdare următoarele etape! – a spus Sergiu Tirla.