Cu emoții până în secvențele finale, Dumbrăvița își asigură locul în Liga 2

În ultima etapă a play-out-ului din Liga 2, CSC Dumbrăvița a remizat, pe teren propriu, cu Ceahlăul Piatra Neamț, scor 1-1. Un rezultat suficient pentru ca alb-verzii să își asigure continuarea în eșalonul secund, în condițiile în care Unirea Dej a învins CSM Alexandria, dar la egalitate primul criteriu de departajare este numărul de puncte acumulat în sezonul regular.

În confruntarea de azi, alb-verzii au început foarte deciși și au primit o mână nesperată de ajutor în minutul 10. Atunci, la o lovitură liberă executată de Martinov, fundașul Ceahlăului, Denys Taraduda, a intervenit cu capul, dar balonul a ricoșat în propria poartă.

Au urmat momente bune pentru alb-verzi, care au mai beneficiat de o șansă bună în minutul 25: Ekmekci a executat o lovitură liberă de la 18 metri, în zid, după care Sofran a tras alături.

În repriza a doua, Dumbrăvița a trecut pe lângă mai multe șanse de a face 2-0. În minutul 53, la o lovitură liberă executată de Ghinescu, Sahli a reluat cu capul, dar balonul a trecut la câțiva centimetri de poartă. Apoi, în minutul 67, la un corner bătut de pe stânga de Martinov, la prima bară, Zurbagiu a reluat spectaculos cu călcâiul, din aer, iar Krell a reușit să respingă. Iar în minutul 75, Paulevici a reluat alături, din careu, dintr-o poziție foarte bună.

Emoțiile au venit spre final de partidă. Mai întâi, Paulevici a fost eliminat pentru cumul de galbene, în minutul 83, deoarece a șutat nervos în minge după fluierul arbitrului, nemulțumit de o semnalizare în ofsaid. La faza imediat următoare, Ceahlăul a reușit egalarea. Toroc a respins în față un balon centrat din lovitură liberă, iar nou-intratul Marius Savu a înscris cu un șut din lateral dreapta, de la 20 de metri. În minutul 88, același Savu a reluat din interiorul careului, dar Toroc a reușit să rețină în doi timpi. Echilibrul numeric s-a refăcut în ultimul minut al prelungirilor, când bulgarul Mario Petkov a fost eliminat după ce l-a scuipat pe un om de ordine, care ar fi întârziat executarea unui aut.

Nu s-a mai întâmplat nimic, iar fluierul final al centralului Marius Omuț a declanșat fiesta pe arena „Ștefan Dobay”. CSC Dumbrăvița va fi prezentă în Liga 2 pentru al treilea sezon la rând, o performanță deloc de neglijat!

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Scutaru, Ghinescu – Martinov, Salhi – Băluțoiu, Ekmekci (74, Horcea), Sofran (85, Ristin) – Paulevici

Ceahlăul Piatra Neamț (antrenor Cristian Pustai): Krell – P. Albino (46, Petkov), Forizs, Taraduda, Oltean – Onișa (46, Barb), Moraru – P. Petre (69, Lamine), Neicuțescu, Llullaku (cpt.) (76, Cortelezzi) – Buziuc (73, M. Savu)

Declarațiile de la conferința de presă le puteți vedea aici: