Cu încredere, spre Izvorani!

Sportivii secției noastre de tenis de masă vor fi implicați în două competiții, la final de săptămână, ambele desfășurate la Izvorani. E vorba despre Cupa României pentru categoria U15 și Cupa României U19. În total, vor fi prezenți nouă sportivi dumbrăvițeni la mesele de joc, opt dintre ei având deja confirmarea participării.

Vineri, 10 martie, începe Cupa României U15, unde vom fi reprezentați de Vuk Andrejevic și Patrick Picu. Mai apoi, sâmbătă după-amiază începe întrecerea rezervată juniorilor U19, unde îi avem confirmați pe lista Federației Române de Tenis de Masă pe Bogdan Badea, Daniel Moldovan, Dora Moldovan, Alessia Pauliuc, Oana Stănușilă și Teodora Șimon. La masculin, ar putea participa și Alexandru Dehelean, care deocamdată nu îndeplinește punctajul necesar, dar pot interveni schimbări în lista participanților până la start.

„La cei mari ne vom lupta în mod sigur în fazele superioare, cu cei de la Steaua, care sunt și componenți ai lotului național. Ei au un atu clar față de sportivii noștri, pentru că sunt angrenați săptămânal în turneele internaționale organizate de ITTF, iar la noi se axează și pe școală, pentru că sunt și la facultate sau an terminal la liceu. Nu ne putem permite să susținem un volum de 6 ore de antrenament zilnic, cum fac cei de la Steaua. Dar asta nu înseamnă că nu poate apărea o surpriză, meciurile cu ei se joacă de regulă de la egal la egal. Rămâne să vedem la momentul jocului. La fete, ele au 15 ani și abia intră în categoria U19. La ele, ne-am mulțumi cu o calificare în primii 16. Sigur, întotdeauna sperăm la mai mult, dar cred că pentru primul lor an la această categorie de vârstă ar fi un obiectiv mai realist. La U15, avem doi băieți mai cruzi, care nu au atât de multă experiență. Ei au multă nevoie de participare în competiții, sigur îi va ajuta această competiție. Sper să fie sănătoși, pentru că ambii au probleme de sănătate în momentul de față și sperăm să nu ave surprize neplăcute înainte de plecare”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.

Pentru Bogdan Badea și Daniel Moldovan urmează o perioadă plină. Imediat după întoarcerea de la Izvorani, cei doi vor zbura în Germania, pentru a participa la un stagiu de pregătire la Bissingen.