Cu încredere, spre prima competiție oficială a anului

La finalul acestei săptămâni, e programată prima întrecere din calendarul Federației Române de Tenis de Masă la care va fi reprezentată secția de profil a clubului nostru. Ne deplasăm cu șapte sportivi la Odorheiu Secuiesc, unde de vineri până duminică va avea loc Cupa României pentru Juniori III (U11 și U13).

După verificarea reușită de la finele săptămânii trecute, de la Kikinda, sportivii noștri merg cu multă încredere spre competiția de la Odorheiu Secuiesc. La feminin, vom avea trei reprezentante: Alesia Nemeth, Isabella Deac și Nina Bialis. Din lot ar fi trebuit să facă parte și Georgia Bocia, care din cauze medicale nu poate fi prezentă la competiție. La masculin, ne vor reprezenta patru sportivi: Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Dragoș Tucuină și Marc Szilagy, cel din urmă aflat la debut într-o competiție oficială.

„Ei sunt un pic mai mici ca vârstă decât limita competiției, dar sperăm chiar și așa la prestații cât mai bune. La copii se simte mai accentuat diferența de un an sau doi, mai ales ca experiență. Dar nu excludem ca măcar Alesia, Alexandru sau Răzvan să ajungă ceva mai în față. Mingea e rotundă și în tenisul de masă, așa încât contează foarte mult inspirația de moment, progresul pe care l-au înregistrat sau modul în care îi incomodează sau nu adversarul. Una peste alta, și după prestațiile de la Kikinda, se poate spune că la toți copiii noștri se vede un progres”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

Cupa României U11 începe vineri dimineață, la ora 9.00, cu grupele preliminare, iar de la ora 16.00 până la orele serii se vor disputa meciurile de pe tablou, inclusiv finalele. Sâmbătă demarează și întrecerea categoriei U13, cu grupele preliminare împărțite în două sesiuni (9.00-13.00 și 16.00-20.00). Duminică, începând cu ora 9.00, vor avea loc meciurile de pe tablou, iar câștigătorii se vor cunoaște spre seară. Ambele întreceri se vor desfășura în Sala Polivalentă din Odorheiu Secuiesc.