Cu optimism, spre Arad

De mâine până duminică, Aradul va găzdui Campionatul Național pentru Juniori U19 (echipe și individual), iar clubul nostru va fi și de această dată puternic reprezentat. Pe lângă sportivii mai mari de vârstă, de la care se așteaptă clasări cât mai aproape de podium, participăm și cu câțiva juniori U15, care vor avea prilejul să câștige la capitolul experiență, duelându-se cu sportivi mai maturi și mai rodați în competiții puternice.

La masculin, în întrecerile individuale, vom fi reprezentați de Bogdan Badea, Daniel Moldovan, Adrian Popescu, Patrick Picu și Vuk Andrejevic, iar la feminin sunt înscrise Oana Stănușilă, Dora Moldovan, Teodora Simon și Alessia Pauliuc.

La dublu masculin, vom avea două perechi formate în totalitate din sportivi ai clubului nostru, Badea/Moldovan și Picu/Andrejevic, în vreme ce Adrian Popescu îl va avea ca partener pe Ștefan Ardelean (ACS Dumbrăvița). La fete, Dora Moldovan și Alessia Pauliuc vor forma o echipă, Teodora Simon va evolua alături de Carmina Găman (Universitatea Craiova), iar Oana Stănușilă, în tandem cu Ayana Rad (Victoria Carei).

La dublu mixt, Bogdan Badea are o parteneră de top, Adela Strună (CSM Arad), Daniel Moldovan va face pereche cu Mădălina Moga (CSM Mediaș), Dora Moldovan va juca alături de Andras Kocsis Canea (LTNM Târgu Secuiesc), Teodora Simon, alături de Adam Marton (Sepsi Sfântu Gheorgie), Alessia Pauliuc cu Kristof Kovacs (LTNM Târgu Secuiesc), iar perechea 100% dumbrăvițeană din această întrecere va fi formată din Oana Stănușilă și Adrian Popescu.

Vom participa și la concurcul pe echipe, cu trei formații înscrise pe tabloul băieților și cu o echipă la fete.

„Participăm din nou în număr mare la această competiție. Noi ne așteptăm ca la echipe să fim cât mai aproape de podium, în principiu cei de U19. La cei de U15, cum am mai spus, ei sunt abia la început, dar poate că o intrare în primii 16 ar fi foarte bine pentru ei. La individual, depindem și de tragerea la sorți. Badea și Moldovan sunt printre favoriți la băieți, dar rămâne de văzut cine le va veni din grupe. Sperăm să ajungem în primii 8 și să ne batem cu cei de la Steaua. Dacă unul dintre ei prinde o zi mai bună și are șanse să urce spre podium, ar fi extraordinar. La fete, ele sunt abia în primul an de U19, deci sperăm să intre și ele pe tablou și să aibă un parcurs cât mai lung. La dublu, e destul de relativ, pentru că nu știi niciodată cum joacă partenerul tău, în ce dispoziție e, nu întotdeauna putem avea cupluri sudate în interiorul clubului. Sperăm ca Badea și Moldovan să aibă un parcurs bun și să aibă perspective pentru o medalie. Și la mixt, Badea are o parteneră valoroasă, pe Adela Strună, dar cum spuneam, ideea e să se înțeleagă ei între ei pe parcursul jocului. Și Daniel Moldovan ar fi trebuit să aibă o parteneră puternică, Daniela Găină de la Slatina, dar care s-a îmbolnăvit și nu mai participă. Va juca cu Mădălina Moga de la Mediaș, cu care a mai evoluat, s-au înțeles în ultimele competiții, vom vedea ce va fi la masa de joc”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar, înaintea competiției de la Arad.

Campionatul Național pentru Juniori U19 de la Arad va avea loc în sala Universității Aurel Vlaicu din cartierul Micălaca, iar intrarea spectatorilor va fi liberă pe parcursul celor cinci zile de concurs.