Cupa României se decide la Dumbrăvița

Sala Polivalentă din comuna noastră se pregătește să găzduiască ultima competiție oficială importantă din acest an calendaristic. La finalul acestei săptămâni, ne vom afla printre organizatorii Cupei României, la categoriile seniori și tineret. Cei mai buni jucători de tenis de masă din țară se vor afla la mesele de joc din sala noastră, iar jucătorii legitimați la clubul nostru vor căuta să obțină rezultate cât mai bune.

Regalul de tenis de masă va începe cu competiția rezervată seniorilor, care își va consuma jocurile vineri și sâmbătă. În prima zi, între ora 9.00 și 13.00, sunt programate meciurile din grupele preliminare, iar în sesiunea de după-amiază, începând cu ora 16.00, se vor desfășura meciurile de pe tablou, până la etapa semifinalelor. Câștigătorii Cupei României 2022 la seniori vor fi cunoscuți în prima parte a zilei de sâmbătă, când sunt programate semifinalele, finalele și festivitatea de premiere, în intervalul orar 9.00-12.00.

Se va continua apoi cu Cupa României la tineret, tot sâmbătă urmând să se desfășoare grupele, cu începere de la ora 16.00. meciurile din această fază se vor încheia duminică dimineață, iar până la ora 13.00 sunt programate și jocurile de pe tablou, până la faza semifinalelor. După-amiaza, se vor disputa penultimul și ultimul act, iar la orele serii va avea loc festivitatea de premiere.

Clubul nostru va fi reprezentat, în cele două competiții, de Bogdan Roman, Bogdan Badea, Daniel Moldovan (ultimii doi și la tineret), Andreea Zanfir, Mihaela Ilie și Teodora Simon (cea din urmă și la tineret).

„Așteptăm să existe evoluții bune din partea lor. Sunt șanse la rezultate bune, depinde și de norocul pe care îl vor avea pe traseul lor. Cred că dacă ajungem în primii 16, poate chiar primii 8, este mulțumitor, cam aici ne gândim să țintim. La masculin, Bogdan Badea și Daniel Moldovan au de data aceasta mai multe competiții la activ, pentru că evoluează și pentru o echipă din Italia. Asta tocmai în ideea de a le face trecerea spre seniorat cât mai ușoară, ei mai având câte un an la juniori și doi la tineret. Bogdan Roman e senior și are acum și calitatea de antrenor și cred că are șanse să ajungă în primii 16. Nu ne place să facem pronosticuri, pentru că mingea e rotundă, iar la 2-2, victoria poate pendula în orice direcție. Dar jucătorii noștri sunt în formă bună și sperăm să dovedească asta și la ora meciurilor”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar, care este și managerul secției de tenis de masă a clubului nostru.

Imediat după încheierea Cupei României, delegația secției noastre de tenis de masă se „mută” la Bistrița. Acolo se vor desfășura, în zile succesive, Top 16 – Juniori I, Top 16 – Seniori și Campionatul Național de tineret, ultimele competiții din calendarul Federației Române de Tenis de Masă din anul 2022.