Dumbrăvița deschide seria competițiilor de tenis de masă din 2022

Cupa României pentru Juniori I și II deschide seria competițiilor pe anul 2022 din calendarul Federației Române de Tenis de Masă. Întrecerea va avea loc la Sala Polivalentă din Dumbrăvița, de vineri până duminică, iar clubul nostru e, ca de obicei, puternic reprezentat.

Prima întrecere va fi cea destinată Juniorilor II, unde, la feminin, CSC Dumbrăvița le va avea în concurs pe Dora Moldovan și Alesia Pauliuc, iar la masculin pe Patrick Picu, Vuk Andrejevic și Alexandru Baican. Despre cel din urmă, antrenoarea Nicoleta Husar a ținut să precizeze: „E un sportiv din București, legitimat la noi. Probabil că reclama pe care o avem, prin rezultatele înregistrate de-a lungul timpului la Dumbrăvița, l-a făcut să-și dorească să facă parte din clubul nostru. Vine și aici la pregătire, când se poate, mai face antrenamente și la București. Acolo nu are club la care să se antreneze, deci e 100% sportivul nostru”.

La Juniori I, sunt înscriși, pe tabloul masculin, Daniel Moldovan, Bogdan Badea și Fabian Bugarin, în vreme ce la feminin vom fi reprezentați de Dora Moldovan.

„Am mai fi avut cam doi sportivi înscriși, dar nu ne putem baza pe ei, din păcate, din cauza unor accidentări. Așteptările mari sunt de la jucătorii de bază. E vorba de Bogdan Badea și Daniel Moldovan, la Juniori I, iar la fete, vorbim despre Dora Moldovan și Alesia Pauliuc. Ceilalți sunt mai tineri, mai nerodați, care au început tenisul de masă la o vârstă mai mărăcică. Dar, crescând cât de cât nivelul de joc, am decis să îi înscriem și pe ei, pentru a vedea cum vor evolua”, ne-a declarat Nicoleta Husar.

Prima competiție a anului pentru tenisul de masă din România se organizează, deci, la Dumbrăvița, în ciuda ratei mari de infectare cu virusul Sars-Cov-2. Potrivit raportării de astăzi a autorităților sanitare, incidența din comună a ajuns la 38,7 la mia de locuitori.

Chiar și în aceste condiții, publicul va putea participa la competițiile de la acest final de săptămână dîn limita a 30% din locurile disponibile în Sala Polivalentă. Condițiile sunt cele cunoscute: certificat verde, test PCR sau antigen negativ ori dovadă a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

„Am luat în considerare situația epidemiologică. Din păcate, vedem că nu doar la Dumbrăvița se înregistrează această creștere exponențială a cazurilor de coronavirus. Peste tot în țară sunt probleme. Sigur că trebuie să respectăm toate măsurile, dar ar trebui să fim și flexibili și să înțelegem că de multă vreme copiii nu au fost văzuți în competiții de părinți. Împreună cu Federația Română de Tenis de Masă, am încercat să identificăm toate variantele posibile. Cum incidența în comună e peste 3 cazuri la mia de locuitori, publicul va putea ocupa doar 30% din capacitatea sălii. Chiar la intrare, vom amenaja un spațiu pentru publicul care ar dori să vină la competiție”, ne-a precizat Nicoleta Husar.

Astăzi, de la ora 18.30, va avea loc ședința tehnică, la Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Competițiile se vor desfășura după următorul program:

VINERI 28.01.2022
ORA 09,00 – 13,30
– GRUPE și TABLOU TUR 1 și 2 FETE- JUNIOARE II
13,30 – 15,00 – PAUZA
15,00 – 20,30 – GRUPE și TABLOU TUR 1 si 2 BĂIEȚI -JUNIORI II

SÂMBĂTĂ 29.01.2022
ORA 09,00 – 11,00
– TABLOURI (F+B) JUNIORI II
11,00 – 14,30 – GRUPE și TABLOU TUR 1 FETE – JUNIOARE I
14,30 – 15,30 – PAUZĂ
15,30 – 20,00 – GRUPE și TABLOU TUR 1 BĂIEȚI –JUNIORI I

DUMINICĂ 30.01.2022
ORA 09,00 – 13,00
– TABLOURI (F+B ) JUNIORI I