Dumbrăvița încearcă să devină prima echipă care își apără trofeul în Cupa Satelor

Echipa Comunei Dumbrăvița a plecat astăzi spre localitatea gorjeană Baia de Fier, unde de mâine până duminică se va desfășura faza finală a Cupei Satelor. În această fază a competiției, au rămas opt formații – câștigătoare ale fazelor regionale – iar competiția se anunță mult mai acerbă decât anul trecut.

Comuna Dumbrăvița e deținătoarea trofeului la nivel național, după triumful de anul trecut, din turneul final desfășurat la Șura Mică, în județul Sibiu. Lotul echipei noastre e în mare măsură același ca în ediția precedentă, iar antrenorul Adrian Ștefan așteaptă de la băieții lui să trateze serios fiecare meci, mai ales că sunt cotați cu prima șansă la trofeu.

„Băieții mei sunt dornici să înceapă acest turneu final, pe care îl așteaptă cu nerăbdare. Acesta a fost și obiectivul nostru, să ne calificăm pentru a doua oară consecutiv la turneul final. Mergem acolo să ne bucurăm de fotbal. Am și citit unele interviuri cu reprezentanți ai echipelor adverse, toată lumea declară că Dumbrăvița are echipa cea mai bună. Vă dați seama, toate echipele se vor mobiliza contra noastră, mai ales că venim la turneul final din postura de campioană și toată lumea își dorește să ne bată. Rămâne să vedem în ce serie vom fi, dar oricum trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate maximă, lucru pe care băieții îl știu deja”, a declarat Adrian Ștefan.

Grupele turneului final se vor stabili în această seară, la tragerea la sorți ce începe la ora 20.00. Adversarele Dumbrăviței din acest turneu final vor fi echipele ce reprezintă UAT-urile Maieru (Bistrița-Năsăud), Livezile (Alba), Mârșani (Dolj), Bucșani (Dâmbovița), Băneasa (Giurgiu), Cumpăna (Constanța) și Ruginoasa (Iași). Așadar, sunt în competiție câștigătoarele ultimelor două ediții finalizate – Ruginoasa (2019) și Dumbrăvița (2022) – în condițiile în care edițiile 2020 și 2021 nu și-au desemnat câștigătoarele din pricina pandemiei.

„Din informațiile mele, nivelul va fi mult mai ridicat față de anul trecut. Totuși, fără să fiu lipsit de modestie, pot spune că noi avem echipa cea mai omogenă. Dar e o emulație mare legată de această competiție, sunt mulți jucători la alte echipe care vin de la școli de fotbal, am înțeles că unii și-au făcut viză de flotant ca să poată evolua în Cupa Satelor, deci ambițiile sunt mari. Până la urmă, dacă toate actele sunt în regulă, nu e nicio problemă. Indiferent de adversar, noi știm ce avem de făcut”, a mai spus Adrian Ștefan.

Finala mică și finala mare ale ediției din acest an vor fi transmise în direct pe platforma FRF.tv duminică, 14 mai, începând cu ora 10.30.

Cupa Satelor este o competiție destinată copiilor Under 13, băieți și fete, din mediul rural organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal. Este, în același timp, și un amplu proiect de scouting la nivel național. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.