Dumbrăvița, invitată de onoare la sărbătoarea tenisului de masă din Novi Sad

La finalul acestei săptămâni, la Novi Sad, se va organiza prima ediție a turneului internațional Memorial „Zoran M. Vucevic”. Alături de clubul organizator, STK Novi Sad, vor mai fi prezente la masa de joc echipele feminine ale cluburilor CSC Dumbrăvița și Duga Resa (Croația). Competiția se va desfășura în sala „SPENS”, iar cele două jocuri în care va fi implicată gruparea locală vor fi transmise de Novi Sad TV, post cu acoperire națională în Serbia.

Turneul e dedicat memoriei lui Zoran Vucevic – avocat de renume, om de cultură proeminent și un mare promotor al sportului din Novi Sad – trecut în neființă în vara anului 2021. S-a numărat printre fondatorii clubului local de tenis de masă, iar în ultimii ani a ocupat rolul de președinte onorific al STK Novi Sad.

Vineri, la ora 18:55 (ora României) va avea loc ceremonia de deschidere a competiției, la care va lua parte și fiul celui omagiat, Milos Vucevic, actualmente ministru al apărării în Serbia și primar al orașului Novi Sad vreme de un deceniu (2012-2022). În meciul de deschidere, împotriva gazdelor de la STK Novi Sad va evolua echipa noastră feminină, compusă din Andreea Zanfir, Mihaela Ilie și o junioară, care va fi aleasă între Dora Moldovan și Alessia Pauliuc. A doua zi, sâmbătă, la 12.00 (ora României) e programat jocul CSC Dumbrăvița – Duga Resa. Competiția se încheie sâmbătă după-amiază, cu confruntarea dintre Novi Sad și Duga Resa.

„Avem de mulți ani o relație de prietenie cu clubul din Novi Sad. Am colaborat în multe rânduri, am avut și jucătoare la ACS Dumbrăvița venite de la Novi Sad și ne-am întâlnit în competițiile europene de câteva ori. Au fost și stagii de pregătire comune, pe care fie le-am organizat noi, fie am mers noi la ei, cum s-a întâmplat și în vara acestui an”, ne-a declarat antrenoarea echipei noastre, Nicoleta Husar.

Tot sâmbătă, la Sala Polivalentă din Dumbrăvița va începe Cupa de Iarnă CSC Dumbrăvița-Gewo EMI-TT, un turneu open pentru toate vârstele, despre care vom oferi infromații în cursul zilei de mâine. Săptămâna viitoare, reprezentanții secției noastre de tenis de masă vor reveni la Novi Sad, pentru un turneu dedicat juniorilor, Cupa Anului Nou, programat în perioada 16-18 decembrie.