Evoluție nesatisfăcătoare la Campionatul Național U16

Doi judoka ai clubului nostru au fost implicați, la final de săptămână, în Campionatul Național U16, desfășurat la Satu Mare. Chiar dacă obiectivul dinaintea plecării spre nordul țării nu a fost cucerirea de medalii, în condițiile în care ambii s-au duelat cu sportivi mai înaintați ca vârstă și experiență, evoluția lor de pe tatami nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

La categoria 44 de kilograme, Briana Sperlea a început deconectată, nereușind să pună în practică sfaturile venite de pe margine de la antrenorul Sebastian Rus, și a părăsit competiția încă din primul tur. Ea a fost învinsă de Roxana Radu (CSM Bacău).

Un parcurs mai lung a avut Radu Gașpar, care a concurat în limitele categoriei 46 de kilograme. În primul tur, l-a depășit pe Sorin Ștefan Vlase (LPS Mircea Eliade București), în runda următoare a cedat în fața lui Gabor-Krisztian Tamas (CSS Târgu Secuiesc), a fost repartizat apoi în recalificări, unde a pierdut din nou.

„N-a fost chiar așa de bine. Radu s-a comportat mai bine, a câștigat în primul tur, dar a pierdut în runda următoare, după care a cedat și în recalificări. Briana a pierdut primul meci și nu a mai fost recalificată. Cum spuneam, trebuie să acumulăm experiență, trebuie să muncim, trebuie să mai creștem, pentru că, deocamdată, suntem la un nivel destul de mic. Nici nu am emis noi prea multe pretenții la acest concurs. Briana Sperlea nu a avut atitudine, nu și-a dorit pe cât ar fi trebuit să-și dorească. Dar sunt lucruri care se pot schimba. Eu trebuie să analizez minusurile care au fost, trebuie evidențiate și plusurile din evoluția lui Radu. Și mergem mai departe, continuăm pregătirea, pentru că sportul nu se termină cu o competiție”, au fost concluziile antrenorului sportivilor noștri, Sebastian Rus.

Pentru cei doi judoka ai clubului nostru, urmează pregătirea pentru concursul care contează cel mai mult, cel al categoriei lor de vârstă – Finala Campionatului Național de Juniori 4 (U15), programat în perioada 20-22 mai, la Sibiu. Până atunci, Briana Sperlea și Radu Gașpar vor trece granița pentru două concursuri internaționale, programate la Kikinda (17 aprilie) și Budapesta (30 aprilie).