Experiența, cel mai prețios câștig după Campionatul Național U13 de la Odorheiu Secuiesc

Pe parcursul săptămânii trecute, la Odorheiu Secuiesc s-a desfășurat Campionatul Național U13 la tenis de masă, echipe și individual. Clubul nostru a fost reprezentat de 7 sportivi, cu toții aflați sub limita de vârstă a competiției, care au avut prestații încurajatoare, ținând cont de diferența de experiență față de cei mai mulți dintre participanți.

În concursul pe echipe, cel mai bine s-au descurcat fetele noastre (în componența Alessia Nemeth, Gioia Picu, Matilde Buzzoni). În faza grupelor, au obținut victorii în toate cele trei partide disputate: 3-0 cu CSS Târgu Mureș, 3-1 cu CSM Arad și 3-1 cu FC Argeș Pitești. Au acces pe tabloul de 16 în urma unui baraj câștigat cu 3-1 în fața celor de la CSM Mediaș. În optimile de finală, au întâlnit însă ACSOV Pantelimon I, viitoarea câștigătoare a competiției, în fața căreia au pierdut cu 3-1.

În concursul masculin, băieții noștri (Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Matei Silaghi, Dragoș Tucuină) au bifat o victorie în Grupa a VIII-a, 3-0 cu CSS Odorheiu Secuiesc VI, și două înfrângeri, 0-3 cu CSM Moinești și 1-3 cu CSM Lugoj.

La simplu, doi dintre sportivii noștri au acces pe tabloul principal, ambii fiind eliminați în primul tur. La feminin, Alessia Nemeth a cedat cu 0-3 în fața Ioanei Ionescu (CSA Steaua București), iar la masculin, Alexandru Dehelean a fost învins tot în trei seturi de Darius Racovițeanu (CSM Slatina).

La dublu masculin, tandemul dumbrăvițean Alexandru Dehelean / Răzvan Popescu a disputat două jocuri pe tablou. În primul tur, cei doi s-au impus cu 3-1 în fața perechii Fabian Leaua / Eric Condurățeanu (ambii CSM Râmnicu Sărat), dar au fost eliminați apoi de sportivii de la CSM Bistrița, Alexandru Ionel și Raul Creucu, învingători cu 3-0. Cea de-a doua pereche 100% a clubului nostru, formată din Matei Silaghi și Dragoș Tucuină, a cedat în primul tur, 0-3, la Andrei Bădescu / Mihai Iordan (ambii CSA Steaua București). Iar la feminin, ne-a reprezentat Alessia Nemeth, care a făcut pereche cu Alina Tini (LPS Constanța), cele două pierzând în primul tur, 1-3, cu Miruna Murariu / Teodora Sardeni (ambele CSM Moinești).

La dublu mixt, CSC Dumbrăvița a participat cu o pereche proprie, Alexandru Dehelean / Alessia Nemeth. Cei doi s-au impus în faza preliminară, 3-0 în fața tandemului Tamas / Boroica, dar au cedat în primul tur pe tablou, 0-3, la Mircea Chiriță (CSM Slatina) / Abigel Kocsis Canea (LTNM Târgu Secuiesc). Ceilalți trei băieți ai clubului nostru înscriși în concurs au avut perechi de la alte grupări și au părăsit competiția tot după primul tur. Dragoș Tucuină și Carina Luță (CSS Slatina) au cedat cu 0-3 la David Bălăneanu (CSM Zalău) / Evelina Drumen (CSM Dorna Vatra Dornei), Matei Silaghi și Nicole Mențel (LPS Constanța) au pierdut tot în trei seturi la Kristof Gelei (CSS Odorheiu Secuiesc) / Riana David (CN Alexandru Vlahuță Râmnicu Sărat), iar Răzvan Popescu și Gabriela Ignat (CSS Slatina) au cedat și ei cu 0-3 în fața perechii Tudor Nemeș (CSM Bistrița) / Ilinca Vasile (ACSOV Pantelimon).

„La concursul feminin pe echipe am avut și puțină neșansă. Cele două fete din Italia, Gioia Picu și Matilde Buzzoni, au avut meciul în mână, au și condus în ultimul set, dar așa e jocul. Uneori nu intră atunci când ai nevoie și au pierdut cu 3-2. Dacă reușeau să câștige acele meciuri, cred că aveam o șansă bună la o medalie. A venit și antrenorul echipei din Pantelimon și ne-a spus că aceasta ar fi trebuit să fie finala. Dar fetele noastre, neavând puncte, intrând abia acum la categoria U13, sorții au decis să cadă cu principalele favorite. De aceea încercăm, pe cât se poate, să ducem copii cu un an-doi mai mici decât limita categoriei, pentru ca ulterior, când ajung la vârsta optimă, să nu mai întâmpine astfel de probleme și să aibă deja un punctaj. La individual, au mers mai bine Alessia Nemeth și Alexandru Dehelean, care au intrat pe tablou, ei având 10-11 ani, deci sunt destul de mult sub categorie. Ceilalți sunt mai la început, joacă de mai puțin timp, de aproximativ un an. În general, toți au mers binișor, ținând cont de nivelul lor de pregătire, de numărul de competiții pe care îl au în spate. Întotdeauna îți dorești mai mult, dar așa e soarta. La copii, la această vârstă, e și foarte imprevizibil… Conduc 9-5, sunt egalați 9-9, vine un avantaj, un nets, un tuș, lucruri care nu se pot calcula. Ei joacă încă din inerție, tactic țin minte mai greu ce li se spune. În plus, să stai aproape o săptămână, zi de zi, de la 8 dimineața până la 9 seara în concurs, nu e deloc ușor, e o presiune constantă. Ei își doresc să câștige, caută să își mai ascundă emoțiile, dar totuși sunt copii de 10-11 ani”, au fost concluziile antrenoarei Nicoleta Husar.