Făgărășanu: „Vreau să ajut echipa, să urcăm cât mai sus în clasament!”

Primul fotbalist transferat de CSC Dumbrăvița în această iarnă nu e deloc străin de vestiarele și gazonul de pe „Ștefan Dobay”. Andrei Făgărășanu a revenit în familia alb-verzilor, după numai o jumătate de an de absență, timp în care a jucat în județul Bihor, la Lotus Băile Felix, formație participantă în Seria a 10-a a Ligii a III-a. L-am provocat la un dialog pe atacantul în vârstă de 30 de ani, cu privire la așteptările sale de la a doua parte a acestui sezon.

„Făgă”, bine ai revenit la Dumbrăvița! Cum te simți acum, în cea de-a doua ta aventură în alb-verde?
Bine v-am găsit! Ce să zic… Am găsit echipa cam în aceeași postură în care am lăsat-o. Anul trecut, am terminat campionatul pe locul 3, iar acum echipa e pe 4. Deci, din punct de vedere sportiv, e tot același lucru. În schimb, lotul cred că e schimbat, în proporție de 95%. Din ce am văzut în vestiar, e un lot tânăr, iar jucătorii care se află aici cu siguranță nu vor să bată pasul pe loc și să rămână la Dumbrăvița. Pe toți îi simt dornici să crească și să facă pasul spre fotbalul mare. Eu am venit să-i ajut, în același timp să mă ajut și pe mine, și să avem împreună rezultate bune.

Așa cum spui și tu, ai lipsit doar o jumătate de an de la Dumbrăvița, dar lotul s-a schimbat aproape în totalitate. Pe cine ai mai recunoscut în vestiar, înainte de primul antrenament?
Cred că doar pe Zurbagiu, așa, la o primă vedere!

E multă tinerețe în echipă, sunt foarte mulți jucători aflați la început de drum. Îi vei ajuta să crească alături de tine, „Zurba” și ceilalți câțiva jucători cu experiență?
Cred că acesta e și rolul meu în actuala echipă a Dumbrăviței. Îmi doresc să joc cât mai bine, să mă pregătesc cât mai bine, iar jucătorii tineri să învețe ceva, dacă consideră că au ceva de învățat.

Antrenorul Cosmin Stan chiar spunea că are nevoie de un om de gol, iar tu ai fost prima opțiune. În cele două sezoane pe care le-ai mai jucat aici, ai înscris de 16 ori pentru Dumbrăvița. Cât ți-ai propus să marchezi acum?
Nu mi-am propus un anumit număr de goluri. Vreau să ajut echipa, să urcăm cât mai sus în clasament. Ce îmi doresc însă în mod special e să fiu sănătos. La fosta mea echipă, Lotus Băile Felix, am jucat în primele șase etape, am marcat patru goluri, dar apoi m-am accidentat și am lipsit de pe teren o lună și jumătate. Deci, sănătatea e cea mai importantă. Restul vine de la sine!

Unde crezi că e locul Dumbrăviței în acest sezon, în condițiile în care cunoști destul de bine seria?
Cunosc seria, într-adevăr, dar încă nu cunosc suficient de bine vestiarul nostru. Dar probabil că actualul clasament reflectă cel mai bine realitatea din teren. Vom vedea la primăvară dacă putem mai mult!

Multă baftă îți dorim!
Vă mulțumesc frumos!