Final de sezon automobilistic, pe noul traseu de la Cenei

Sezonul automobilistic din Timiș s-a încheiat în weekend, cu a 9-a etapă a Campionatului de Automobilism și Karting. Organizat în premieră, Cenei Super Rally-Kart s-a bucurat de succes și a adunat un public numeros, în ciuda vremii capricioase, care i-a pus în reală dificultate pe piloți.

Chiar și în aceste condiții, podiumul a fost din nou acaparat de piloții de la CSC Dumbrăvița, care au demonstrat încă o dată că reprezintă de departe cea mai puternică echipă din acest campionat.

„A fost o etapă foarte dificilă, pentru că în prima manșă a început o ploaie torențială, după care în a doua manșă a ieșit soarele, un soare foarte puternic, care a uscat parțial asfaltul. A fost un asfalt foarte alunecos, și din cauza noroiului, pe alocuri s-a creat mocirlă. Fiind și traseu nou, a fost cam grea adaptarea, ploaia ne-a pus unele probleme pentru că nu știam ce cauciucuri să folosim. Am reușit să fim vicecampioni în această etapă, locul 2 la Clasa 1, locul 2 la Clasa 2, locul 1 la Drift, deci podiumuri la aproape toate clasele. Micuții kartiști au fost cei mai expuși în acea ploaie, având fără acoperiș ca la mașină, deci au fost eroii etapei, aș putea spune. Una peste alta, un final de sezon foarte bun, în fiecare etapă ne-am clasat pe locurile 1 sau 2, niciodată n-am ieșit pe 3, deci e clar că am fost cea mai bună echipă din campionat. Ne-am bucurat de noul traseu și de noul public, cu siguranță vom reveni la Cenei, pentru că va fi o etapă introdusă în calendar și în sezoanele viitoare”, ne-a declarat căpitanul echipei noastre, Marius Giurisici.

Iată rezultatele complete înregistrate de piloții noștri în etapa de la Cenei:

Clasări Auto:

– Marius Giurisici (Locul 2 – Clasa 1)

– Marius Curelaru (Locul 2 – Clasa 2)

– Cosmin Ciucur (Locul 3 – Clasa 3)

– Luca Sburlea (Locul 3 – Juniori)

– CSC DUMBRĂVIȚA (Locul 2 Echipe Auto)

Clasări Karting:

– Matteo Damian (Locul 2 – Karting Juniori)

– Nadia Ciucur (Locul 1 – Karting Juniori)

– CSC DUMBRĂVIȚA (Locul 1 – Karting Echipe)

Clasări drift:

– Sergiu Tirla (Locul 1 – Drift)

– Cosmin Ciucur (Locul 2 – Drift)

Următoarea acțiune va fi Gala Campionilor, ce se va organiza la începutul anului viitor, în care vor fi premiați toți performerii ediției 2023 a Campionatului de Automobilism și Karting Timiș.