Încă o medalie la Arad: Badea și Moldovan, bronz la dublu

Secția de tenis de masă a clubului nostru a mai cucerit ieri o medalie, în cadrul Campionatelor Naționale U19 desfășurate la Arad. Bogdan Badea și Daniel Moldovan s-au ales cu bronzul în întrecerea de dublu masculin, după ce au acces până în semifinale, reușind un succes de prestigiu în fața unui tandem foarte bine cotat, Horia Ursuț / Luca Oprea (CSA Steaua București).

În șaisprezecimile de finală, dumbrăvițenii noștri au trecut cu 3-0 de Luca Alecu (OK Club București) / Daniel Cristea (CSM Bistrița). Apoi, în optimi, au dispus cu 3-1 de Alkerim Amran / Andrei Vîrtopeanu (CSTA București), pentru ca în sferturi să dispună în minimum de seturi (3-0) de steliștii Horia Ursuț și Luca Oprea, componenți ai loturilor naționale de juniori. În semifinale, băieții noștri au fost întrecuți cu 3-0 de o altă pereche de la CSA Steaua, formată din Eduard Ionescu și Darius Movileanu. Cei doi aveau să și câștige titlul național, prin victoria din finală contra perechii Iulian Chiriță (Rapid București) / Andrei Istrate (CSA Steaua).

La dublu feminin, perechea formată din Teodora Simon și Carmina Găman (Universitatea Craiova) a trecut în primul tur de surorile Arina și Nadalia Ionașcu (Voința Câmpulung), dar a fost învinsă în runda următoare de viitoarele finaliste, Bianca Mei Roșu și Andreea Teglaș, de la LPS Constanța. Perechea dumbrăvițeană Dora Moldovan / Alessia Pauliuc a fost eliminată în primul tur, la mare luptă, scor 2-3, de Daria Portase (Farul Constanța) / Eva Lazăr (CSS Craiova). Oana Stănușilă a făcut pereche cu Ayana Rad (Victoria Carei), cele două fiind învinse tot „la mustață”, 2-3, de tandemul Adelina Caracostea (Farul Constanța) / Alexandra Comiati (CSM Zalău).

La dublu mixt, Bogdan Badea a făcut pereche cu Adela Strună (CSM Arad), iar cei doi au fost la o treaptă distanță de zona medaliilor! Cei doi au trecut, pe rând, cu 3-0 de Antonio Avram (CSS Slatina) / Teodora Jumate (CSM Slatina), cu 3-0 de Luca Oprea (CSA Steaua) / Serena Jantea (CSM Buzău), din nou cu 3-0 de Dionisie Blonaru (CSM Bistrița) / Ioana Muraru (CSM Arad), pentru ca în sferturi să fie învinși de Iulian Chiriță (Rapid) / Bianca Mei Roșu (LPS Constanța).

Până în optimi au mai ajuns, la dublu mixt, perechea formată din Daniel Moldovan și Mara Moca (CSM Mediaș). După două victorii cu 3-0, la Gabriel Didu (LPS Constanța) / Daria Portase (Farul Constanța), respectiv Ionuț Chelmuș (LTNM Târgu Secuiesc) / Yvett Farkas (CSM Arad), cei doi au fost întrecuți de cei ce aveau să-i învingă și pe Moldovan / Strună, perechea Iulian Chiriță / Bianca Mei Roșu.

Alte două perechi cu sportivi dumbrăvițeni în componență a disputat două jocuri pe tabloul de dublu mixt. Dora Moldovan și Andras Kocsis Canea (LTNM Târgu Secuiesc) au trecut mai întâi, cu 3-2, de Rareș Dumitru (FC Argeș) / Alexandra Fota (CS Nef Turnu Severin), dar au fost învinși cu 3-0 de experimentații Andrei Istrate (CSA Steaua) / Andreea Teglaș (LPS Constanța). De asemenea, Alessia Pauliuc în tandem cu Kristof Kovacs (LTNM Târgu Secuiesc) a trecut de Luca Alecu (OK Club București) / Camelia Chira (CSM Zalău), dar a pierdut la M. Dumitrescu / Alexandra Dicu (CSA Steaua), scor 0-3.

Perechea dumbrăvițeană Adrian Popescu / Oana Stănușilă a pierdut în primul tur, 0-3, la Cosmin Grigore / Mădălina Orban (LPS Slatina). Iar Teodora Simon și partenerul ei, Adam Marton (Sepsi Sfântu Gheorghe) au fost eliminați tot în prima rundă, 1-3, de Victor Cărăbaș (LPS Constanța) și Mădălina Dumitru (OK Club București).

Competiția de la Arad se încheie azi, cu disputarea meciurilor de pe tabloul de simplu.