Dupa un an si jumatate de cvasi-inactivitate, in special in ce priveste competiile, iata ca foarte tinerii nostri judoka, Radu Gaspar si Briana Sperlea, au intrat in concurs. Mai intai insa au participat la un stagiu de pregatire, coordonat de un grup de antrenori romani si straini, la Cap Aurora, intre 23 si 28 august, alaturi de sportivi de la cluburi din Arad, Santana si Bucuresti. A fost o activitate intensa, cu cate 2 sau 3 antrenamente in fiecare din cele 5 zile.

Apoi, sportivii s-au deplasat la Bucuresti, unde, in 28 august, in organizarea Asociatiei Municipale de Judo, au concurat in Cupa Bucuresti 2021, alaturi de peste 500 de participant din Moldova, Ucraina, Bulgaria, Grecia și România.

Luptand la o grupa de varsta superioara, U16, Radu Gaspar (14 ani neimpliniti) a avut un parcurs perfect, cu 3 victorii consecutive, pana in finala categoriei 42 kg, in care insa a fost invins, astfel terminand competitia pe locul al II-lea.

Mai sinuos a fost parcursul Brianei Sperlea, care, evoluand la grupa de varsta U14, categoria 44 kg, dupa 2 victorii cu fete din Moldova si respectiv Ucraina si o infrangere cu o sportiva de la Steaua, a fost nevoita sa lupte in recalificari, unde a reusit o noua victorie, calificandu-se in finala, pe care, de data aceasta, a castigat-o prin waza-ari impotriva aceleiasi sportive de la Steaua, obtinand locul I.