Judoul din Dumbrăvița are o nouă casă!

Secția de judo a clubului nostru beneficiază, din aceste zile, de o nouă sală. Aceasta a fost amenajată în incinta Căminului Cultural, de pe strada Codrului, unde antrenorul Sebastian Rus va face inițierea cu cei mai mici practicanți ai acestui sport din comuna noastră.

Managerul secției de judo de la CSC Dumbrăvița, Claudiu Sperlea, a precizat că sportivii participanți la campionatele naționale vor rămâne să se antreneze la Sala Polivalentă, unde benficiază de condițiile necesare sportului de performanță: „În noua sală, dorim să începem să lucrăm cu copiii între 5 și 14 ani. Cei de la performanță, vor rămâne la Sala Polivalentă. Ei se vor antrena în noua sală doar dacă va fi nevoie de spațiu. Aici sunt altfel saltelele, am montat o suprafață fără amortizor, iar la secția de performanță e nevoie de alte dotări. Dar în această sală nouă avem condiții foarte, foarte bune! Am primit și o locație în spate, pe care acum o amenajăm, unde vor fi vestiare, băi, un spațiu de depozitare, deci absolut tot ce avem nevoie. E excepțională sala!”.

Odată cu sala amenajată la Căminul Cultural, unde a fost montat un tatami de 144 de metri pătrați, Claudiu Sperlea speră să atragă cât mai mulți copii din Dumbrăvița spre acest sport. Cererea e deja destul de ridicată.

„Acesta era și scopul. Locul în care se află sala e fenomenal, adică într-o zonă cu mulți copii, mai ales clasa zero și clasa I. Altfel, noi oprisem înscrierile pentru copii tocmai din motivul că nu aveam spațiu. În ultima lună și jumătate nu am mai putut face noi înscrieri, iar în momentul de față există cereri neonorate către cetățenii Dumbrăviței din lipsa de spațiu. Odată cu deschiderea noii săli, această problemă se va rezolva. Astăzi (n.r. marți), probabil că vor apărea șase copii noi, pe lângă cei zece care sunt înscriși acum”, ne-a mai spus Claudiu Sperlea.

Noua sală de judo a fost amenajată într-un spațiu din Căminul Cultural pus la dispoziție de Primăria Dumbrăvița. „Mai departe, conducerea clubului nostru a acceptat ca, din bugetul nostru de la judo, să achiziționăm saltelele. S-au cumpărat 144 de saltele de tatami, care au fost montate. La montare, ne-au ajutat sportivii secției de judo, care s-au implicat activ, lucru pentru care le mulțumim. De asemenea, la montare au venit și trei sportivi de la clubul din Sântana, unde mai activează antrenorul nostru, Sebastian Rus, și dorim să le mulțumim și lor pe această cale”, ne-a mai precizat Claudiu Sperlea.

Participarea la antrenamente este gratuită. Pentru mai multe detalii, părinții interesați să-și înscrie copilul la judo îl pot contacta pe antrenorul Sebastian Rus la numărul de telefon 0756337574. Sebastian Rus va conduce antrenamente în fiecare marți și joi, în intervalul orar 17-20, iar Claudiu Sperlea se va ocupa de pregătirea copiilor miercuri și vineri.