La un pas de o finală „în familie” la Cupa României pentru tineret

Ieri și astăzi s-au disputat, în Sala Polivalentă din Dumbrăvița, meciurile Cupei României la tenis de masă pentru tineret, care au adus meciuri intense, emoții la cote maxime și bucurii pentru sportivii clubului nostru. În concursul masculin, doi alb-verzi, Bogdan Badea și Daniel Moldovan au împărțit locul III, pierzând la mare luptă meciurile pe care le-au disputat în semifinale.

Cel mai aproape de prezența în ultimul act a fost Daniel Moldovan. El a cedat în semifinale la limită, 3-4, în fața lui Cristian Bogdan (CS U Craiova), cel care a și câștigat competiția. Anterior, în sferturi, Daniel trecuse de Alexandru Ignat (CSM Lugoj) cu 4-1, după ce în grupa preliminară a obținut două succese clare, 3-0 cu Andras Kocsis Canea (LNTM Târgu Secuiesc) și 3-1 cu Cosmin Grigore (CSM Constanța).

Aproape de finală a fost și Bogdan Badea, învins în penultimul act cu 4-2 de Sebastian Pribeagu (LNTM Târgu Secuiesc). În sferturi, Bogdan l-a învins cu 4-0 pe Victor Cărăbaș (LPS Constanța), după ce își câștigase și grupa preliminară, unde a repurtat victorii cu 3-0 la Ionuț Chelmuș (LNTM Târgu Secuiesc) și 3-1 la Cristian Cândea (CSM Mediaș).

CSC Dumbrăvița a mai avut doi reprezentanți în grupele preliminare. Adrian Popescu a cedat cu 0-3 în toate cele trei meciuri disputate în Grupa 1, la Cristian Bogdan (CS U Craiova), Adam Marton (CSS Sfântu Gheorghe) și Victor Cărăbaș (LPS Constanța). În Grupa 4, Fabian Bugarin a fost și el învins cu 0-3 de Sebastian Pribeagu și Alexandru Ignat.

La feminin, clubul nostru a avut trei reprezentante, dintre care doar una a ajuns în faza optimilor. Teodora Simon a încheiat pe locul 2 grupa ei preliminară, după ce a trecut cu 3-1 de Mădălina Moga (CSM Mediaș) și cu 3-2 de Carmina Găman (CS U Craiova) și a cedat cu 1-3 la Denisa Urîtu (CSM Constanța). În optimi, a fost învinsă cu 4-0 de Elena Zaharia (LPS Constanța), sportivă ce avea să și cucerească Cupa României la tineret.

În Grupa 5, Alesia Pauliuc a încheiat a treia, după ce a reușit o victorie, 31 cu Alexandra Fota (CS Nef Turnu Severin), dar a contabilizat două înfrângeri, 2-3 cu Daniela Găină (CSM Slatina) și 0-3 cu Adela Strună (CSM Arad). În Grupa 6, Dora Moldovan a pierdut toate cele trei confruntări: 1-3 cu Alexandra Ioniță (CSS Slatina), 0-3 cu Alesia Sferlea (CSM Arad) și 1-3 cu Gabriela Herciu (CSM Mediaș).

Pentru secția noastră de tenis de masă, pauza va fi foarte scurtă. Săptămâna viitoare, ne mutăm „cartierul general” la Bistrița, unde participăm la trei competiții „legate”: Top 16 Juniori 1 (16-17 noiembrie), Campionatul Național de tineret (17-18 noiembrie) și Top 16 Seniori (19-20 noiembrie).