Motreanu, David, Degău și Pițuc nu mai continuă în alb-verde

Lotul echipei noastre de fotbal a suferit, în ultimele zile, primele modificări în perspectiva sezonului de primăvară. Au semnat rezilierea cu gruparea noastră Radu Motreanu, Bogdan David și Alex Pițuc, iar Vlad Degău, împrumutat de la Ripensia, va fi cedat sub aceeași formă de roș-galbeni la Bihorul Beiuș.

„Era clar că, atâta timp cât eram în discuții cu cinci jucători, trebuiau să și plece câțiva. Nu ne puteam permite să ținem un lot de 26-27 de jucători, precum o echipă de Liga I”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Tehnicianul formației noastre a explicat, pentru fiecare jucător în parte, motivele care au stat la baza despărțirii de CSC Dumbrăvița.

RADU MOTREANU – „Pe postul său, cel de fundaș dreapta, avem un jucător sub vârstă, pe Maric. Îi era foarte greu să joace în fața lui, pentru că Maric a și avut evoluții foarte bune, așa încât ne-am gândit să mergem pe continuitate. Am spus că ar fi mai bine pentru Motreanu să meargă la o echipă la care să joace, pentru că aici ar fi fost nemulțumit, iar eu nu-mi doresc jucători nemulțumiți în vestiar”.

Radu Motreanu (23 de ani) se afla la CSC Dumbrăvița din vara anului 2020. În actualul sezon, a bifat șapte apariții, dintre care trei ca titular, adunând 287 de minute în jocurile de campionat.

BOGDAN DAVID – „Ca strategie a clubului, și din vară ne dorim ca al doilea fundaș central să fie sub vârstă, iar Bogdan David nu s-ar mai încadra în această regulă din sezonul viitor. Deja de acum încercăm să facem jocurile în așa fel încât posturile de fundaș central și fundaș dreapta să fie bătute în cuie cu tineri. Deci, pe lângă Bura-Koț, care e stâlpul apărării, vom utiliza tot un «junior» în centrul defensivei. Acolo îl avem pe Bain, care și la anul va fi eligibil”.

Bogdan David, care pe 22 ianuarie va împlini 21 de ani, a jucat în șapte meciuri de campionat, iar în șase dintre ele a fost titular și chiar integralist.

ALEX PIȚUC – „Pițuc a fost singurul jucător din lot care nu a prins niciun meci ca titular. El a avut și unele probleme medicale, o accidentare mai veche pe inghinal, care i-a recidivat în perioada de pregătire. Din această cauză, nu a fost așa cum ar fi trebuit din punct de vedere fizic. A stat foarte mult pe tușă, chiar și înainte de a veni eu la Dumbrăvița a jucat foarte puțin pentru echipă, astfel că în ultimul an are foarte puține meciuri în picioare. Și în cazul lui, am considerat că e mai bine să meargă în altă parte, să joace, pentru că bate pasul pe loc de foarte mult timp”.

Crescut la Electrica și LPS Banatul și trecut pe la Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș și CSC Ghiroda, Alex Pițuc a bifat patru apariții în actualul sezon, având adunate 76 de minute.

VLAD DEGĂU – „Degău a venit puțin mai târziu în perioada de pregătire. Nu jucase până atunci la nivel de seniori și, din păcate, nu a făcut trecerea de la juniorat așa cum mi-aș fi dorit. Eu i-am dat șanse, a fost și titular, l-am și utilizat pe mai multe posturi, dar nu a reușit să facă această trecere spre seniori. Are nevoie de meciuri, de continuitate, poate mai mult decât ceilalți. I-am recomandat să meargă la o echipă chiar de Liga a IV-a, unde să știe că joacă meci de meci. Până la urmă, cu acordul Ripensiei, l-am împrumutat la Bihorul Beiuș, el fiind născut chiar acolo. E o echipă care trage la promovare în Liga a III-a, îl și cunoaște pe antrenor și probabil va avea mult mai multe șanse acolo”.

Vlad Degău, mijlocaș ce aparține în continuare Ripensiei, a bifat apariții în opt meciuri de campionat, având 182 de minute adunate în sezonul de toamnă.

Nu sunt alte plecări programate

În principiu, lista plecărilor din această iarnă se va opri la cei patru. Antrenorul Cosmin Stan nu exclude însă și alte despărțiri, însă doar în condițiile în care vor fi reținuți jucători dintre cei ce urmează să sosească în probe.

„Aș vrea să rămână toți ceilalți. Am discutat deja cu fiecare în parte și toată lumea își dorește să rămână. Firește, vom avea și jucători în probe, cu toții tineri născuți 2003 și 2004. Dacă vreunul din ei va da randament și ne va convinge să-l păstrăm, atunci probabil că vom mai renunța la un jucător care nu a jucat foarte mult în sezonul de toamnă și nu mai e eligibil regulilor „under” din sezonul viitor”, a explicat Cosmin Stan.

Lotul echipei noastre se va reuni la 24 ianuarie.