Ne-am întors cu trei medalii de la Kikinda

Sportivii secției de tenis de masă a clubului nostru au participat, în cursul zilei de ieri, la un turneu internațional desfășurat în Serbia, la Kikinda. La mesele de joc s-au întrecut aproximativ 200 de copii și juniori, proveniți din România, Bosnia, Muntenegru, Ungaria și, firește, Serbia. CSC Dumbrăvița a deplasat 16 sportivi, care au concurat la mai multe categorii de vârstă.

O reușită deosebită s-a consemnat la întrecerea feminină U19, unde finala s-a disputat între două reprezentante ale clubului nostru. Alessia Pauliuc a trecut în ultimul act de colega ei, Dora Moldovan, cu scorul de 3-1.

„A fost un concurs bun, având în vedere că începe și sezonul competițional atât pentru copii, cât și pentru seniori. A fost un preambul reușit înaintea jocurilor oficiale. Au fost jocuri destul de bune, chiar foarte bune. Alessia și Dora au doar 15 ani și e primul an în care au intrat în categoria U19, pentru că s-a schimbat aici sistemul de clasificare. Meciul direct dintre ele a fost bun, strâns, iar Alessia Pauliuc a confirmat după câțiva ani că e într-o formă bună. La 11-12 ani, mai reușea să o învingă pe Dora, la Linz sau la alte turnee la care participam. Una peste alta, e un rezultat bun, care ne dă speranțe pe mai departe. Cele două sunt și componente ale lotului de senioare și sperăm ca ele să confirme și, cu timpul, să ia locul jucătoarelor cu experiență”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar.

O a treia medalie pentru CSC Dumbrăvița a fost obținută de Alesia Nemeth, la categoria U11. De asemenea, la masculin, Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu au fost și ei aproape de podium, ratând accesul în semifinale în urma unor meciuri pierdute cu 2-3. Calificări în optimi au mai reușit, la categoriile lor, Vuk Andrejevic și Adrian Popescu, iar evoluții apreciate au avut și sportive debutante, precum Nina Bialis sau Isabella Deac, calificate în fazele superioare. Au mai participat Carla Farcaș, Alina Ciobanu, Silvia Florescu, Matei Silaghi, Marc Silaghi, Dragoș Tucuină și Ștefan Ardelean.

„Cei mai mici sunt schimbul de mâine și chiar promit. Mă refer în special la Dehelean și Popescu, care sunt la 9-10 ani, dar care pun foarte mult suflet în meciurile lor. La ei se mai lasă și cu plânsete, la înfrângeri cu 2-3, în cazul lui Dehelean după 10-6 în setul decisiv. Se mai întâmplă, copiii se vor mai roda, vor participa la multe turnee și eu zic că sunt pe drumul cel bun”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

La finalul acestei săptămâni, e programată și prima competiție oficială din 2023 în care CSC Dumbrăvița va avea reprezentanți. De vineri până duminică (27-29 ianuarie), la Odorheiu Secuiesc se va desfășura Cupa României la categoriile U11 și U13, unde vom participa cu Alesia Nemeth, Isabella Deac, Nina Bialis, Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Dragoș Tucuină și Marc Silaghi.