Ne pregătim de turul Diviziei A! Fetele joacă la Moinești, băieții la Dumbrăvița

Urmează un weekend plin pentru secția de tenis de masă a clubului nostru. Echipele noastre de băieți și fete vor fi implicate în jocurile din turul Diviziei A (eșalonul secund al României), ambele având drept obiectiv accederea în Superligă. Meciurile se vor desfășura de vineri până duminică. Întrecerea masculină e programată chiar în Sala Polivalentă din Dumbrăvița, iar fetele se deplasează la Moinești.

La masculin, Divizia A cuprinde 14 echipe, care se vor întrece la mesele din joc din sala noastră polivalentă de vineri dimineață până duminică spre prânz. CSC Dumbrăvița figurează în Seria 2, alături de SCM Gloria Buzău, Politehnica Cluj, Voința Câmpulung, CSM Bistrița II, Tenis Club Dej și CSM Craiova.

Clubul nostru a înaintat Federației Române de Tenis de Masă următoarea listă de jucători: Bogdan Roman, Daniel Moldovan, Bogdan Badea, Ege Eris, Lucas Nistor și Răzvan Popescu. Ultimii trei sunt juniori, au între 10 și 12 ani, și vor fi utilizați în funcție de necesități.

„La masculin, avem aceleași așteptări ca și în campionatul precedent, când am fost la un pas de a promova în Superligă. Desigur, și acum obiectivul e același, să încercăm să promovăm. În Divizia A sunt multe echipe bine cotate și cu jucători foarte buni. Sperăm într-o evoluție în continuare bună, având în vedere că lui Bogdan Badea și Daniel Moldovan le-am putut perfecta un contract de joc în Italia, la clubul Marcozzi & Quattro Mori din Cagliari, tocmai pentru a se roda mai mult și pentru a prinde mai multă experiență la nivel de seniori. Ei tocmai s-au întors din Italia, unde au avut evoluții bune, au reușit victorii. Îl avem și pe Bogdan Roman, care este veteranul echipei, iar pe lângă ei mai atașăm când e nevoie câte un junior”, ne-a declarat Nicoleta Husar, antrenoarea băieților noștri și coordonatoarea secției de tenis de masă de la CSC Dumbrăvița.

La feminin, din acest sezon, surorile Dospina (acum Mihaela Ilie și Andreea Zanfir) vor evolua din nou împreună, astfel că echipa noastră a câștigat un plus de experiență. Iată componența lotului nostru: Mihaela Ilie, Andreea Zanfir, Dora Moldovan, Teodora Simon, Victoria Mihailov și Maria Gîrlea. Aici, Divizia A este compusă din șapte echipe, urmând să ne duelăm cu CSM Slatina, CSM Craiova, CSM Moinești I, Farul Constanța, Gloria Buzău și CSM Mediaș.

„Echipa de fete e întărită față de sezonul trecut. A venit și Andreea Zanfir, sora Mihaelei Iliei. Sigur, și aici ținta este să intrăm cu echipa în Superligă. Le mai avem pe Dora Moldovan, Teodora Simon și Victoria Mihailov. Vom vedea în ce măsură vom reuși să facem față”, ne-a spus Nicoleta Husar.

În ceea ce o privește pe Maria Gîrlea, ea a fost înscrisă pe lista înaintată către FRTM, dar va putea fi utilizată la nivel de senioare abia din ianuarie anul viitor, ea având momentan legitimări în alte două campionate de pe continent. „E jucătoarea noastră, care evoluează în Finlanda și Suedia. Ea este mutată definitiv în Finlanda și jucând deja în două campionate, nu mai poate juca și în România. Probabil că din iarnă nu va mai evolua în Suedia și va rămâne să evolueze pentru noi și în campionatele de seniori, pentru că la juniori a participat la competiții pentru CSC Dumbrăvița. Am trecut-o pe listă, deși probabil că doar din ianuarie va putea evolua pentru echipa noastră de senioare”, a explicat Nicoleta Husar.

Coordonatoarea secției noastre de tenis de masă va rămâne la Dumbrăvița, pentru a se ocupa de organizarea jocurilor din turul Diviziei A masculine. Astfel, delegația fetelor va fi condusă, la Moinești, de Mihaela Ilie. „Eu voi rămâne la Dumbrăvița, unde organizăm competiția băieților. Mihaela Ilie va ocupa și rolul de antrenoare a echipei de fete la Moinești. Și ea, și sora ei sunt mature, au experiență, dar să știți că simt în continuare lipsa mea. Oricât de experimentat sau oricât de în etate ai fi, cred că e binevenit oricând un sfat al antrenorului”, a conchis Nicoleta Husar.

Să mai spunem că, luna noiembrie, va aduce alte competiții de anvergură la Dumbrăvița, din calendarul Federației Române de Tenis de Masă. În perioada 11-12 noiembrie vom găzdui Cupa României la seniori, iar în 12-13 noiembrie Cupa României la tineret.