O etapă cu peripeții, dar încheiată conform așteptărilor

Sâmbătă, în ultima zi a lunii aprilie, s-a desfășurat Deta Super Rally & Kart 2022, a 3-a etapă a Campionatului de Automobilism și Karting Timiș. Piloții clubului nostru nu au fost lipsiți de peripeții, dar în final și-au atins obiectivele, cu clasări pe primul loc la secțiunile auto și drift și cu o dominare totală la karting.

„A fost o etapă cu peripeții. Asfaltul a alunecat destul de tare, nu știu din ce cauză, și a fost foarte mult praf. Am avut noroc că am mers bine prima manșă și mi-am asigurat primul loc, pentru că în cea de-a doua am făcut o greșeală de traseu și am avut o penalizare destul de mare. La concursurile noastre, se ia în considerare manșa cea mai bună din cele două pe care le are la dispoziție fiecare pilot, așa că am reușit să câștig cu prima manșă. Pentru prima oară, la secțiunea drift a câștigat un membru al echipei noastre, Sergiu Țîrlă, iar la karting ne-am păstrat primul loc, și cu echipa, și cu piloții. La auto, ne-am clasat cu echipa pe locul 4”, ne-a declarat câștigătorul de la Clasa I a secțiunii auto și, totodată, managerul secției noastre de automobilism și karting, Marius Giurisici.

Așa cum am anunțat și înaintea concursului, etapa de la Deta a stabilit un record de participanți pentru actualul sezon automobilistic.

„A fost un număr mult mai mare de participanți și s-a văzut că presiunea pe piloți a fost mai mare pentru obținerea unui loc pe podium. Poate și de aceea au fost multe răsturnări de situație, unii au abandonat, pentru că i-a lăsat materialul de concurs. Și noi am avut un membru al echipei care nu a mai putut ajunge la concurs pentru că, în testele din seara premergătoare etapei, i-a cedat cutia de viteze. Dar, cum se spune în sport, jocul greșeala așteaptă”, ne-a mai spus Marius Giurisici.

Piloții clubului nostru au reușit opt clasări pe podium, după cum urmează:

Auto
Marius Giurisici
(Locul 1 – Clasa 1 )
Drift
Sergiu Țîrlă (Locul 1 – Drift )
Karting
Ana-Maria Popescu (Locul 1 – Eco Karting)
Eduard Bucur (Locul 2 – Eco Karting )
Adrian Negrescu (Locul 1 – Karting SuperSport )
Deian Marcu (Locul 1 – Karting )
Matteo Damian (locul 2 – Karting )
CSC DUMBRĂVIȚA – Locul 1 Karting Echipe

Următoarea etapă a Campionatului de Automobilism și Karting al județului Timiș e programată la data de 14 mai, la Becicherecu Mic.