O medalie de bronz, locul 3 în clasamentul cluburilor și multe prestații reușite la Paleta de Argint

Una dintre competițiile de tradiție ale tenisului de masă juvenil s-a disputat, pe parcursul săptămânii trecute, la Buzău. Paleta de Argint a reunit zeci de mici practicanți ai sportului cu mingea de celuloid din toată țara, iar clubul nostru a fost reprezentat din nou cu succes la această întrecere a copiilor cu vârste de 8-10 ani.

Cea mai importantă performanță pentru clubul nostru la ediția din acest an a Paletei de Argint a fost obținută în concursul masculin pe echipe, unde ne-am clasat pe locul 3. În componența Răzvan Popescu, Mark Szilaghi, Andrei Cardaș, echipa noastră s-a clasat pe locul 2 în Grupa IV, unde a obținut următoarele rezultate: 3-0 cu CSM Slatina, 2-3 cu LPS Constanța I și 3-0 cu CSM Bistrița. În optimile de finală, băieții noștri au dispus cu 3-0 de CSS 1 București, iar apoi au acces în penultimul act, prin succesul la mare luptă, 3-2, cu LPS Buzău I. În semifinale, dumbrăvițenii s-au recunoscut învinși de LPS Constanța II, scor 1-3.

În concursul feminin pe echipe, ne-am clasat pe locul 6. Isabela Deac, Nina Bialis și Georgia Bocea au reușit, în faza grupelor, să învingă cu 3-2 CSM Slatina și cu 3-0 LPS Bistrița, cedând cu 0-3 în fața echipei CSS Slatina. În optimi, fetele noastre au trecut de LPS Satu Mare, dar au pierdut apoi în sferturi, 1-3, cu CSM Buzău I. În jocul de clasament pentru pozițiile 5-8, fetele noastre au trecut cu 3-2 de LPS Slatina, asigurându-și poziția a șasea.

În concursul individual, cea mai bună performanță a fost reușită de Răzvan Popescu – locul 6. Calificat direct pe tabloul principal, a ajuns până în sferturile de finală, după trei victorii: 3-0 cu David Cioroeanu, 3-1 cu Ștefan Boldor și 3-2 cu Andrei Mihalache. A fost apoi învins cu 3-1 de Vladimir Filimon (LPS Constanța), pentru ca în meciul de clasament pentru locurile 5-8 să se impună cu 3-2 în fața lui Șerban Rădulescu. Ceilalți doi reprezentanți ai clubului nostru în concursul masculin, Mark Szilaghi și Andrei Cardaș, s-au calificat din grupele preliminare cu victorii pe linie, ambii cedând în primul tur de pe tablou.

La feminin, Isabela Deac a fost și ea calificată direct pe tabloul principal, unde a acces până în faza optimilor de finală. A trecut cu 3-0 de Sonia Tacsi, 3-0 de Alessia Bădescu, dar a cedat cu 0-3 la Adriana Ivan. În primul meci de clasament, a pierdut cu 0-3 în fața Mariei Matusa, iar în grupa locurilor 13-16, s-a impus cu 3-1 în fața Laurei Ciobanu, pentru o clasare finală pe locul 14. Celelalte două fete ale clubului nostru, Georgia Bocea și Nina Bialis, și-au câștigat grupele preliminare cu victorii pe linie și fără set pierdut, fiecare avansând câte un tur pe tabloul principal.

Grație punctajelor obținute de sportivii noștri în cele cinci zile de concurs, CSC Dumbrăvița s-a clasat pe locul 3 în ierarhia cluburilor, cu 39 de puncte, în spatele celor de la CSM Buzău și CSM Slatina.

„La individual, Răzvan Popescu a pierdut destul de strâns, a avut mai mult noroc adversarul său, Vladimir Filimon. Au fost foarte multe nets-uri, tușuri, dar a luptat. A plâns în hohote după meci, pentru că în ultimul set a condus la un moment dat cu 7-5, dar a venit din nou o serie de mingi imprevizibile. Fetele au mers și ele destul de bine, Isabela Deac și ea, poate cu puțin noroc, putea ajunge mai sus de locul 14, iar ceilalți au pierdut la intrarea în primii 16. Să nu uităm că mulți dintre ei mai au un an la această categorie de vârstă. Per total, putem spune că, la Paleta de Argint, copiii noștri ne-au depășit așteptările. Nu ne-am fi gândit chiar la medalie, dar a ieșit până la urmă foarte bine. Să sperăm că vom menține acești jucători și pe viitor, iar ei să evolueze din ce în ce mai bine”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.

Pentru o parte a celor care ne-au reprezentat la Buzău, urmează, la finalul lunii, Campionatul Național U11 de la Câmpulung Muscel.