Participare meritorie pentru cei mai mici jucători de tenis de masă la Paleta de Argint

Cei mai tineri dintre practicații tenisului de masă de la CSC Dumbrăvița au fost implicați, săptămâna trecută, în competiția Paleta de Argint, desfășurată la Buzău. Întrecerea s-a adresat copiilor de până în 10 ani și a cuprins atât un concurs pe echipe, cât și o probă individuală.

La echipe, băieții noștri s-au clasat pe un meritoriu loc 6. În componența Alexandru Dehelean, Lucas Nistor, Ian Stoian și Răzvan Popescu, echipa noastră s-a clasat pe primul loc în Grupa a IV-a, după ce a dispus cu 3-2 de CSM Zalău, cu 3-1 de CSS Sfântu Gheorghe și cu 3-0 de CSM Buzău II. În grupa semifinală, băieții au ocupat locul al treilea, după 1-3 cu Armand Supuru de Jos, 1-3 cu LPS Buzău și 3-1 cu CSM Moinești. În grupa finală, au mai urmat două victorii pentru alb-verzi, 3-1 cu CSM Moinești și 3-2 cu CSM Zalău, și o înfrângere, 0-3, cu FC Argeș Pitești.

La feminin, echipa noastră (Alessia Nemeth, Izabela Deac, Georgia Bocia) a ocupat locul 11, clasându-se pe locul al treilea în Grupa preliminară III (2-3 cu CSS Slatina, 0-3 cu CSM Moinești, 3-1 cu CSS I București și 3-1 cu CSM Dunărea Giurgiu).

În proba individuală, la masculin, toți cei patru sportivi ai clubului nostru au acces pe tabloul principal, unde au cedat în primul tur: Alexandru Dehelean – 1-3 cu Zalan Garnas, Lucas Nistor – 2-3 cu Vladimir Filimon, Ian Stoian – 0-3 cu Albert Czigler și Răzvan Popescu – 0-3 cu Yanis Clenciu.

La feminin, Alessia Nemeth a fost singura reprezentantă a clubului nostru care a acces pe tabloul principal, unde a fost eliminată în primul tur de a doua favorită, Kariss Șerban (CSA Steaua București), scor 0-3.

„Pentru unii a fost chiar prima competiție de acest nivel, mai ales în ceea ce le privește pe fete. Au mai puțini ani de pregătire față de unii dintre participanți, care au început tenisul de masă încă de la 5-6 ani. Noi considerăm că a fost un debut bun. Sperăm ca formația să rămână completă și pe mai departe, iar peste un an sau doi să urce cât mai sus, să capete experiență și să se lupte cu șanse la medalii. Sperăm și noi să fim sănătoși și să îi putem pregăti cât mai bine!”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.