Participare numeroasă și succese dumbrăvițene la International Cup of Hopes Decathlon România 2023

Începutul lunii decembrie a adus un veritabil maraton de tenis de masă la Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Peste 230 de sportivi din mai multe țări s-au întrecut la mesele de joc, iar clubul nostru, co-organizator al evenimentului alături de ACS Dumbrăvița, a avut cea mai numeroasă participare – 35 de sportivi.

Firește, nu au lipsit medaliile pentru reprezentanții noștri. La categoriile mici, Dominik Kaposta și Nina Bialis au ocupat locul 3 la categoria U8, iar clasări între primii 8 sau primii 16 au mai înregistrat Isabella Deac (U9), Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu (la U11).

Cele mai strălucitoare medalii le-au adus juniorii mari. La U19 feminin, Dora Moldovan s-a clasat pe locul al doilea, iar competiția masculină a acestei categorii de vârstă a fost câștigată de Bogdan Badea.

Printre cei 35 de participanți din partea CSC Dumbrăvița, reținem prezența unei fetițe de numai 5 ani, Evelin Kaposta, care a primit și un premiu special, de cel mai tânăr concurent. „E o fetiță foarte talentată, care a avut curajul să participe. Ea face tenis de masă de numai câteva luni. Ne punem mari speranțe în ea să ajungă departe, pentru că am văzut capacitatea și abilitățile pe care le are”, ne-a spus antrenoarea Nicoleta Husar despre tânăra ei elevă.

Iată lista celor ce ne-au reprezentat la International Cup of Hopes Decathlon România 2023:

Fete: Alessia Stoia, Isabella Deac, Nina Bialis, Georgia Bocea, Carla Farcaș, Evelin Kaposta, Daria Alexe, Tania Horvath, Alessia Nemeth, Maria Guia, Miruna Crinu, Dora Moldovan, Alessia Pauliuc, Teodora Șimon;

Băieți: Patric Crîșmaru, David Căruntu, Tudor Herbei, Dominik Kaposta, Andrei Cardaș, Marc Silaghi, Alexandru Dehelean, Dragoș Tucuină, Matei Silaghi, Vuk Andrejevic, Patric Picu, Bogdan Badea, Daniel Moldovan, Ștefan Ardelean, Alexandru Oroșanu, Alexandru Cardaș, Raul Dulca, Levi Lup, Alexandru Dima, Răzvan Popescu, Adrian Popescu.

„A fost un turneu-maraton, pentru că au fost două zile pline. În prima zi, s-a jucat până după ora 22.00, iar în cea de-a doua zi, cu festivitatea de premiere, am încheiat după ora 21.00. Participanții și antrenorii care ne-au onorat cu prezența au fost foarte mulțumiți, pentru că s-au jucat foarte multe meciuri. Am participat și noi cu foarte mulți sportivi, mulți dintre ei sunt abia la început, iar acum am urmărit cum se comportă, ce atitudine au în joc, care este capacitatea lor de concentrare. Ne bucurăm de aprecierile oaspeților străini, care ne-au spus că o asemenea organizare, în care știi exact ora și masa la care joci, doar la concursurile internaționale mari se mai întâlnește. Dar aici e de muncit mult și îți ia timp. Una peste alta, turneul a fost o reușită. Trebuie să mai menționez că mulți dintre copiii noștri, mai ales cei de peste 13 ani, au dat o mână de ajutor la arbitraj în prima zi, când nu au jucat. Au participat practic și în echipa de organizare, pentru ca lucrurile să decurgă cât mai bine. Eu zic că e util pentru ei să vadă ce înseamnă o competiție din toate perspectivele”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

Pentru secția de tenis de masă a clubului nostru, urmează o săptămână plină, în special pentru seniori. Mâine vom fi reprezentați de patru sportivi în Serbia, la turneul internațional Memorial „Zoran M. Vucevic”, organizat de clubul STK Novi Sad în amintirea proeminentului avocat și om de cultură care a fost și un promotor al sportului în capitala Vojvodinei. Reprezentanții noștri vor fi Bogdan Roman, Bogdan Badea, Natalia Plokhotnyuk și Teodora Șimon, care vor forma o echipă mixtă ce va înfrunta STK Starr (Croația) – la 12.00, ora României și gazda STK Novi Sad, la 17.00, ora României. Mai apoi, la final de săptămână, sunt programate meciuri în Superligă. Sâmbătă, la ora 9.45, băieții întâlnesc CS Mioveni, iar la 11.30, fetele se duelează cu CSM Bistrița.