Peste 100 de judoka au participat la o sesiune de randori la Dumbrăvița

Regal de judo, sâmbăta trecută, la Dumbrăvița. Clubul nostru, în parteneriat cu Academia de Judo Timișoara, a organizat o sesiune de randori (exercițiu liber prin care pot fi practicate tehnicile de luptă într-o simulare a unei lupte reale)la care au luat parte în jur de 120 de sportivi de la cluburi din zona de vest a țării. Acțiunea s-a adresat atât sportivilor de performanță, cât și celor începători, pe tatami evoluând juniori născuți între anii 2008 și 2014.

„Problema majoră în judo e că nu ai cu cine să faci randori pentru grupele de vârstă și de kilograme aferente fiecărui copil. Vă dau un exemplu, Briana Sperlea, sportiva noastră de la performanță, nu are cu cine să facă la 48-50 kg, nu are fete, se antrenează cu un băiat. Astfel că noi organizăm, la diferite perioade de timp, astfel de sesiuni organizate de diverse cluburi. Împreună cu Academia de Judo Timișoara, ne-am hotărât să organizăm această sesiune la Dumbrăvița, unde au participat cluburi din Borș, Arad, Lugoj, Timișoara, toate cluburile cu care păstrăm noi legătura. Cei mari s-au lupta cu cei mari, încercându-se respectarea în linii mari a categoriilor de greutate, iar al doilea scop a fost pentru a-i obișnui pe cei mici cu randori și cu pregătirea precompetițională. Noi am permis și accesul părinților în sală, să se obișnuiască și cu un oarecare public, cu agitația unei competiții”, a declarat managerul secției noastre de judo, Claudiu Sperlea.

O galerie foto de la sesiunea de randori de sâmbătă, de la Dumbrăvița, găsiți pe pagina noastră de Facebook.

Dacă cei mai mici judoka ai clubului nostru s-au familiarizat cu rigorile acestei discipline într-un mediu de competiție, pentru sportivii de performanță de la CSC Dumbrăvița acțiunea de sâmbătă a avut rol de pregătire precompetițională pentru Campionatul Național U16, care se va desfășura la finalul acestei luni. Pentru Radu Gașpar, va fi a doua competiție oficială, după ce luna trecută a participat și la Campionatul Național U18.