Peste 2.400 de meciuri la ediția a doua a Dumbrăvița Championships Trophy

Cel mai important turneu internațional de tenis de masă s-a desfășurat, în a doua jumătate a săptămânii trecute, la Dumbrăvița. Au fost zile pline de competiții la ediția a doua a Dumbrăvița Championships Trophy, unde au participat aproape 100 de sportivi din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Italia sau Finlanda. În total, s-au disputat peste 2.400 de meciuri, o medie de 30 de meciuri pentru fiecare participant.

Întrecerea s-a desfășurat la șase categorii de vârstă (U9, U11, U13, U15, U17 și U19 feminin și masculin). Așadar, a fost o provocare nu doar pentru sportivi și antrenori, cât mai ales pentru organizatori.

„A fost un alt sistem de desfășurare al concursului față de modelul cu care suntem obișnuiți de pe plan intern, unde jucăm în grupe mici, de câte trei. Am dat posibilitatea ca un jucător să dispute cât mai multe meciuri, au fost grupe de 4 sau 5, cu posibilitatea unor recalificări. Inclusiv pe tablou, s-a mers în două direcții, în sus și în joc, pentru a da mai multe posibilități jucătorilor să ajungă la podium, în cazul unui joc mai puțin reușit. Fiind acest sistem, a fost nevoie de multă muncă de organizare. Am avut și situația unor antrenori care, deși știau din anunțul concursului că pot înscrie sportivi la două categorii, nu au făcut înscrierile din timp și i-am ajutat la fața locului, chiar dacă programul s-a dat un pic peste cap. Una peste alta, a ieșit foarte bine. Am avut și copiii noștri, care au participat la mai multe categorii, cu rezultate bune și foarte bune. Am încercat să premiem cât mai mulți copii, astfel ca până la locul 8 fiecare copil să primească o medalie, o diplomă sau o atenție”, ne-a declarat Nicoleta Husar, managerul secției de masă a clubului nostru și artizanul principal al acestei întreceri de anvergură.

„Toți participanții au fost mulțumiți. Sigur că ne-am fi dorit o participare mai numeroasă, însă concursul nostru s-a suprapus cu unele competiții din calendarul internațional, mai ales cu Balcaniada, iar unele țări europene au avut programate campionate interne în această perioadă. Am avut aproape 100 de participanți, mai puțini decât la prima ediție, cea din 2019, dar sperăm ca de la anul să fie cât mai mulți, mai ales dacă vom intra încetul cu încetul într-o normalitate”, a mai declarat Nicoleta Husar, care e convinsă că participanții veniți la această ediție din afara țării vor fi interesați să participe, în vara anului 2023, și la ediția a III-a.

În continuare, vă prezentăm sportivii clubului nostru care au obținut clasări pe podiumul de premiere:

Andrei Cardaș – locul I (individual)

Răzvan Popescu – locul I (individual), locul I și locul III (echipe)

Radu Petruș – locul II (individual)

Alexandru Dehelean – locul I (individual), locul II, locul III (echipe)

Lucas Nistor – locul II (individual), locul II (echipe)

Georgiana Borcea – locul I (individual), locul I (echipe)

Izabela Deac – locul II (individual), locul I (echipe)

Ștefania Ciceo – locul III (individual), locul I (echipe)

Carla Farcaș – locul III (individual), locul I (echipe)

Maria Gîrlea – locul II, locul I (individual), locul I, locul II (echipe)

Daniel Moldovan – locul III (individual), locul I (echipe)

Bogdan Badea – locul II (individual), locul I (echipe)

Alessia Pauliuc – locul II (individual), locul III (echipe)

Dora Moldovan – locul III (echipe)

Alessia Nemeth – locul III (echipe)