Piloții noștri, pregătiți de spectacol pe traseul de viteză în coastă de la Surduc

Campionatul de Automobilism și Karting Timiș revine cu o nouă etapă, una dintre cele mai spectaculoase ale întregului sezon. Sâmbătă, 9 septembrie, se va desfășurat VTM Traian Vuia – Lac Surduc 2023, pe traseul deja consacrat, de 4,9 kilometri, ce pornește de pe DJ 681 A, din satul Surducu Mic, ajunge în comuna Traian Vuia și se oprește la lacul Surduc.

„Ne întoarcem în concurs după câteva săptămâni de pauză, lumea și-a mai îmbunătățit mașinile. Va fi un traseu dificil, de 4,9 kilometri de viteză în coastă, face parte din fosta probă specială a Raliului Banatului. Prin urmare, gradul de dificultate este ridicat, sunt multe viraje de viteză pe traseu. Noi vom încerca, cu siguranță, să ne batem pentru primul loc. Am adus și piloți din Campionatul Național în echipă, deci ne așteptăm să acaparăm din nou podiumul”, ne-a declarat căpitanul echipei noastre, Marius Giurisici.

Fiind un traseu montan, Marius Giurisici a prezentat care sunt factorii care vor conta cel mai mult în concursul de sâmbătă:

„La Surduc, cel mai mult contează memorarea traseului. La acest gen de competiții nu ai copilot, deci trebuie să memorezi cei 4,9 kilometri cât mai bine viraj cu viraj. Cine va cunoaște traseul cel mai bine va ști unde trebuie să frâneze și să accelereze la limită în fiecare curbă. În al doilea rând, contează pregătirea mașinii și aderența cauciucurilor. Fiind zonă muntoasă, de pădure, intrăm de la asfalt foarte fierbinte într-o zonă cu asfalt mai rece, iar acest lucru te poate fura”.

Iată componența echipei noastre pentru această etapă:

  • Marius Giurisici (căpitan ) / Honda Civic
  • Elisei Groza / Honda Civic
  • Darius Bulearca / Renault Clio
  • Valentin Nimara / Honda Civic
  • Csaba Kovacs / Citroen C2
  • Ștefania Cicu / Opel Vectra

Primul start se va da la ora 10:01. Cu prilejul acestei etape, în comuna Traian Vuia vor fi organizate mai multe evenimente: o expoziție cu mașinile de concurs, un promo de karting gratuit pentru copii și o vizită cu ghid la muzeul Traian Vuia.