Pregătirile din Serbia s-au încheiat, începe Superliga!

Secția de tenis de masă a clubului nostru a încheiat perioade de pregătire de vară și se pregătește de începerea primelor competiții oficiale interne din sezonul competițional 2023/2024.

În această lună, sportivii noștri au participat la un stagiu de pregătire cu participare internațională, organizat de sponsorul Gewo, în Serbia, în stațiunea Krupanj. Până în 16 august, în localitatea din vestul Serbiei s-au pregătit copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar în perioada 17-24 aprilie au fost angrenați în antrenamente și meciuri de pregătire cei din categoria 15-19 ani. În rândul celor de vârstă mică, CSC Dumbrăvița i-a avut la Krupanj pe Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Marc Silaghi, Matei Silaghi, Raul Dulca, Andrei Cardaș, Alexandru Cardaș, Dragoș Tucuină, Isabella Deac, Nina Bialis, Alessia Nemeth, Georgia Bocea și Carla Farcaș. Cei mari, au avut parte și de un turneu, iar în proba individuală, desfășurată ieri, Bogdan Badea a ocupat prima poziție, iar Daniel Moldovan a cucerit bronzul.

A fost o pregătire foarte bună. La turneul organizat acolo, Bogdan Badea a luat locul I, iar Daniel Moldovan pe locul III. Dar nu rezultatele au reprezentat principala noastră țintă, ci pregătirea în compania unor sportivi veniți din Malta, Anglia, Serbia, Croația, Belarus și Bosnia”, ne-a declarat antrenoarea Nicoleta Husar, la finalul stagiului din Serbia.

Băieții nu vor avea prea mult timp de liber după acest cantonament, deoarece în weekend începe campionatul. În prima etapă a Superligii de tenis de masă, echipa noastră va juca în deplasare la CSM Focșani 2007, duminică, de la ora 11.00. În lotul deplasat se vor regăsi Daniel Moldovan, Bogdan Roman, Bogdan Badea și Horia Ursuț, ultimul fiind un sportiv din generația 2006, crescut la CSA Steaua București.

La feminin, echipa noastră ar fi trebuit să întâlnească, tot în acest weekend, pe CSA Steaua București, însă componentele clubului din Capitală sunt angrenate în pregătirile lotului național, astfel că jocul a fost amânat. Și echipa de fete a primit o întărire în această vară, ucraineanca Natalia Plokhotnyuk, sportivă în vârstă de 35 de ani, care în prima jumătate a anului a fost legitimată la CSM Slatina.

„Horia Ursuț a aparținut de Steaua, iar din acest sezon va avea dublă legitimare. Va juca în competițiile de juniori pentru Rapid și pentru CSC Dumbrăvița la seniori. Încercăm să întinerim un pic echipa, deoarece Bogdan Roman are doi copii, se concentrează mai mult la familie și încercăm să punem cât se poate accentul pe tineret. Eu spun că echipa e destul de echilibrată, de omogenă. La fete, noutatea e Natalia Plokhotnyuk, soția jucătorului de la echipa de fotbal (n.r. Mykhailo Plokhotnyuk). Vom vedea în acest sezon evoluția ei, noi sperăm să se dovedească a fi o sportivă de calibru și să ajute echipa, în condițiile în care junioarele sunt ceva mai micuțe, e vorba de Dora Moldovan și Teodora Simon. Și ele vor fi clar utilizate. Cu Natalia ne-am duelat în primăvară, când juca la CSM Slatina, dar una e ce a fost acum trei luni, și alta ce va fi acum”, a spus Nicoleta Husar despre noutățile din echipele noastre de Superligă.

CSC Dumbrăvița a reușit, în primăvara acestui an, o dublă promovare în Superligă, atât cu echipa de băieți, cât și cu cea de fete. Antrenoarea Nicoleta Husar a trasat obiectivele pentru noul sezon: „Noi suntem întotdeauna ceva mai rezervați. În primul rând, ne dorim să ne asigurăm o continuitate la nivelul Superligii. Deci, menținerea în Superligă e primul nostru gând. Vom vedea ce va fi după ce se vor juca toate meciurile, pentru că pronosticuri sunt ușor de făcut, dar nu tot timpul se materializează”.