Prestații curajoase și o calificare la Top 16, la Campionatul Național U11

S-a încheiat o săptămână plină pentru secția de tenis de masă a clubului nostru, angrenată în ultimele cinci zile în Campionatul Național U11 (echipe și individual), ce s-a desfășurat la Câmpulung Muscel.

În localitatea din județul Argeș, s-a început cu concursul pe echipe, acolo unde clubul nostru a înscris câte o formație la băieți și fete. În concursul masculin, CSC Dumbrăvița (Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Andrei Cardaș) a încheiat pe locul 12 în clasamentul final. În grupe, băieții noștri au învins CSS Craiova și Petrolul Ploiești, de fiecare dată cu 3-1, și au pierdut cu același scor cu FC Argeș. În optimi, echipa noastră a fost învinsă de LPS Constanța II, cu 1-3, continuându-și drumul pentru stabilirea pozițiilor 9-16, unde au învins din nou Petrolul Ploiești, cu 3-2, pentru a ceda apoi cu LPS Constanța I, scor 1-3.

Fetele noastre (Alesia Nemeth, Nina Bialis, Isabela Deac) s-au clasat pe locul 10. În grupe, au trecut cu 3-1 de CSM Bistrița, după ce au cedat cu 0-3 la LPS Constanța și 2-3 la LPS Slatina. În optimi, dumbrăvițencele au fost întrecute de CSA Steaua București, 1-3, după care au avansat două runde pe tabloul locurilor 9-16. A fost 3-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe și 3-1 cu Dunărea Giurgiu, pentru ca în jocul decisiv pentru locul 9, Dumbrăvița să cedeze la mare luptă, 2-3, cu CSM Moinești.

În concursul individual, cel mai bun rezultat l-a obținut Alesia Nemeth, locul 9, clasare ce îi permite participarea la competiția Top 16 pentru această categorie de vârstă, ce se va desfășura în weekend la Supuru de Jos (jud. Satu Mare). În grupa preliminară, sportiva noastră a reușit victorii pe linie fără set pierdut, cu Erika Adam (CN Alexandru Vlahuță Râmnicu Sărat), Diana Sîngeorzan (CSM Bistrița) și Florentina Alexandru (LPS Slatina). Pe tablou, Alesia Nemeth a trecut cu 3-2 de Maria Miu (ACSOV Pantelimon), pentru a ceda apoi la Nadalia Ionașcu (Voința Câmpulung), scor 0-3.

Două victorii în grupă a reușit și Nina Bialis: 3-2 cu Patricia Babadac (CSM Slatina) și 3-0 cu Emma Ilie (ACSOV Pantelimon), fiind întrecută cu 3-1 de Ecaterina Simon (Sepsi Sfântu Gheorghe). În barajul pentru calificarea pe tablou, reprezentanta noastră a cedat cu 1-3 la Florentina Ceaușescu (CSS Târgu Mureș).

Isabela Deac a fost repartizată în Grupa V, unde a reușit o victorie, 3-0 la Carolina Vasile (Voința Câmpulung), însă a cedat în celelalte două partide, 0-3 cu Bianca Toma (CSM Slatina) și 2-3 cu Alessandra Feldioreanu (Sepsi Sfântu Gheorghe).

La băieți, toți cei trei reprezentanți ai clubului nostru au acces pe tablou. Răzvan Popescu s-a calificat din Grupa XI, după 3-0 cu Dragoș Ionel (CSM Bistrița) și tot 3-0 cu Hunor Gyorgy (CSS Odorheiu Secuiesc). Pe tablou, a început prin a-l învinge cu 3-0 pe Andrei Tucă (CSM Slatina), pentru a ceda în runda următoare tot în trei seturi în fața lui Norbert Szocs (CSS Odorheiu Secuiesc).

Prestație foarte bună și pentru Andrei Cardaș, care a ieșit din grupă cu victorii pe linie: 3-2 cu Alexandru Popescu (CSS Craiova), 3-2 cu Yanis Clenciu (CSM Arad) și 3-0 cu Alexandru Constantin (Petrolul Ploiești). A continuat seria victoriilor și pe tablou, 3-0 cu David Corbeanu (CSM Slatina), dar a nimerit în runda următoare cu principalul favorit (și viitorul câștigător al competiției), Alexandru Pop (CSM Cluj), în fața căruia a cedat în trei seturi.

Alexandru Dehelean s-a calificat și el din Grupa X, unde nu a mai avut parte decât de un singur meci, după retragerea lui Zsolt Csiszar (LTNM Târgu Secuiesc). Sportivul nostru a rămas să se dueleze cu Cristian Humurianu (LPS Bistrița), pe care l-a învins cu 3-0. Pe tablou, a cedat însă în primul tur, după un meci pe muchie de cuțit, 2-3 cu Gyula Csender (CSS Odorheiu Secuiesc).

La dublu, cel mai lung parcurs l-a avut tot Alesia Nemeth, care a făcut pereche cu Alina Tini (LPS Constanța). Cele două au trecut mai întâi cu 3-0 de tandemul de la CSM Bistrița, format din Iris Staicu și Natalia Pop, apoi au învins cu 3-2 pe Roza Sandor și Fruszina Balazs, de la CSS Odorheiu Secuiesc, pentru a ceda cu 1-3 în fața perechii clubului gazdă, Voința Câmpulung, alcătuit din Bianca Pribeagu și Ștefania Verzea.

Celelalte două fete înscrise în concurs de clubul nostru, Isabela Deac și Nina Bialis, au format o echipă la dublu, cedând în primul meci, 0-3, la Elena Siia (CSS Slatina) / Daria Puenea (LPS Slatina).

La masculin, sportivii noștri Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu au jucat împreună la dublu, cedând în prima rundă, cu 1-3, în fața echipei de la CSM Buzău, formată din Ștefan Dumitru și Andrei Mihalache. În fine, Andrei Cardaș a făcut pereche cu Dominic Kaposta (CSM Arad), cei doi fiind nevoiți să joace în preliminarii, unde au pierdut în trei seturi în fața perechii Rareș Ilieș (CSM Zalău) / Dominic Coste (CSM Mediaș).

„Obiectivul nostru a fost să avem o calificare în Top 16, ceea ce am reușit cu Alesia Nemeth. Ne bucurăm pentru ea, pentru că în ultimul an a avut multe accidentări. Ea a și prins-o pe tablou pe una dintre favorite, Nadalia Ionașcu, care a și câștigat turneul. Cum am mai spus, la vârsta aceasta copiii sunt foarte imprevizibili. Cum s-a întâmplat și la Alex Dehelean, se poate să conducă cu 2-0 la seturi, să aibă impresia că a câștigat deja, dar apoi intervin emoțiile și se întoarce situația. Revelația din lotul nostru în această competiție a fost Andrei Cardaș, care are și un profil de apărător. A fost urmărit cu atenție de toți antrenorii la Câmpulung, mai ales că este și mai mic de vârstă. Și el a jucat cu câștigătorul competiției, cu Alexandru Pop, în meciul pentru intrarea în primii 16. Sperăm că a fost de bun augur această participare la o categorie mai mare, ne punem speranțe în el și în ceilalți copii pentru rezultate mai bune pe viitor”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.