Prestații dătătoare de speranțe la Odorheiu Secuiesc

Opt sportivi ai secției noastre de tenis de masă au participat, la finalul săptămânii trecute, la Cupa României pentru categoriile U11 și U13, desfășurată la Odorheiu Secuiesc. În ciuda vârstei mai mici decât limita impusă de categorie, tenismenii noștri au reușit prestații bune și, cel mai important, au căpătat experiență competițională.

La categoria U11, din partea clubului nostru au participat Alesia Nemeth, Isabella Deac, Nina Bialis, Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu și Marc Szilaghi.

Cel mai bun rezultat l-a reușit Alesia Nemeth, care a ajuns până în faza optimilor de finală, unde a fost învinsă de sportiva care avea să câștige competiția, Alexandra Stoian, de la LPS Constanța. La masculin, toți cei trei băieți înscriși în concurs au reușit să treacă de grupele preliminare, dar s-au oprit după prima rundă a tabloului.

Iată rezultatele înregistrate la această categorie de vârstă:

Alesia Nemeth

Grupă: 3-0 cu Maria Cojocaru (CSM Moinești), 3-0 cu Patricia Babadac (CSM Slatina), 3-0 cu Mara Olaru (Topspin Florești);

Tablou: 3-0 cu Ștefania Pîrîianu (LPS Constanța), 1-3 cu Alexandra Stoian (LPS Constanța)

Isabella Deac

Grupă: 0-3 cu Elena Siia (CSS Slatina), 0-3 cu Adrienn Gyorgy (CSS Târgu Mureș), 0-3 cu Carla Miron (Sepsi Sfântu Gheorghe)

Nina Bialis

Grupă: 0-3 cu Raluca Gherghina (CSM Slatina), 1-3 cu Ștefania Pîrîianu (LPS Constanța), 0-3 cu Amalia Pop (CSM Bistrița)

Alexandru Dehelean

Grupă: 3-0 cu Dragoș Ionel (CSM Bistrița), 1-3 cu Radu Stoicescu (CSM Buzău)

Tablou: 1-3 cu Teodor Moiseanu (LPS Buzău)

Răzvan Popescu

Grupă: 3-0 cu Andrei Zbancă (CSM Bistrița), 3-2 cu Lorant Onodi (LTNM Târgu Secuiesc)

Tablou: 0-3 cu Ianis Clenciu (CSM Arad)

Marc Szilaghi

Grupă: 0-3 cu Victor Sucilea (CSM Cluj), 3-0 cu Nichita Postolache (CSS Slatina)

Tablou: 0-3 cu Andrei Mănescu (Petrolul Ploiești)

La U13, clubul nostru a avut șapte reprezentanți. La feminin, am participat cu cele trei fetițe care au evoluat și la U11 – Alesia Nemeth, Isabella Deac și Nina Bialis – iar la masculin, doar Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu, dintre participanții la categoria mai mică. Lor li s-au adăugat Dragoș Tucuină și Matei Szilaghi. Din nou, Alesia Nemeth a reușit rezultatele cele mai bune la feminin, izbutind calificarea din grupa preliminară. Pe tablou, a pierdut dramatic în primul tur, în fața Rianei David. La masculin, Alexandru Dehelean a fost singurul sportiv dumbrăvițean calificat din grupe, dar și el s-a oprit pe tablou după prima rundă.

Iată rezultatele complete:

Alesia Nemeth

Grupă: 1-3 cu Patricia Joiță (CSM Slatina), 3-0 cu Roza Sandor (CSS Odorheiu Secuiesc);

Tablou: 2-3 cu Riana David (CNAV Râmnicu Sărat)

Isabella Deac

Grupă: 0-3 cu Adriana Ivan (CSM Buzău), 0-3 cu Elena Siia (CSS Slatina)

Nina Bialis

Grupă: 0-3 cu Karis Șerban (Steaua București), 0-3 cu Patricia Comșa (CSM Mediaș)

Alexandru Dehelean

Grupă: 3-2 cu David Bălăneanu (CSM Zalău), 3-0 cu Alexandru Marga (LPS Bistrița), 3-0 cu Tamas Pozsony (CSS odorheiu Secuiesc)

Tablou: 0-3 cu Marton Sebok (CSS Odorheiu Secuiesc)

Răzvan Popescu

Grupă: 0-3 cu Mălin State (CSS 1 București), 1-3 cu Ștefan Vasiloiu (FC Argeș Pitești)

Matei Szilaghi

Grupă: 1-3 Krisztian Szoverdi (CSS Odorheiu Secuiesc), 0-3 cu Albert Czigler (Armend Supur), 2-3 cu Șerban Rădulescu (LPS Constanța)

Dragoș Tucuină

Grupă: 0-3 cu Vlad Ionescu (LPS Buzău), 0-3 cu Matei Bendescu (CSM Iași)

„În linii mari, rezultatele au fost cele preconizate de noi. Poate că se putea și mai bine, pentru că așa suntem noi antrenorii, dorim întotdeauna și mai mult. Dar trebuie să fim și realiști, pentru că știm ce au la baza pregătirii și experiența pe care o are fiecare dintre ei. După cum se știe, copiii noștri sunt mai mici ca vârstă față de limita categoriilor, iar la ei se simte acest deficit. Poate fi un dezavantaj de experiență, de înălțime, de ani în plus de competiție. Dar din ceea ce au arătat și în acest concurs, avem speranțe. Au avut prestații în general bune, au jucat contra favoriților, cum a fost și cazul Alesiei Nemeth, eliminată de viitoarea câștigătoare a competiției. Rămâne de văzut cum putem sprijini acești copii și pe mai departe, de aceea mă și zbat să organizăm aceste turnee internaționale de anvergură mai mică sau mai mare. Îi ajută foarte mult pe copii, pentru că întâlnesc mai mulți adversari, capătă încredere și merg cu mai mult curaj la masa de joc. Ei încă sunt mici și au o evoluție oscilantă, imprevizibilă, de la un set la altul. Ne gândim la un joc tot mai bun din partea lor la concursurile următoare. Va veni și ziua lor, când vor urca și ei pe podium”, au fost concluziile antrenoarei Nicoleta Husar.