Prestații încurajatoare la Campionatul Național de seniori

Astăzi s-a încheiat, în Sala Polivalentă din București, Campionatul Național individual de seniori la tenis de masă. Sportivii clubului nostru au avut prestații în general bune, reușind calificări în fazele superioare ale unei întreceri la care au participat și cele mai sonore nume ale tenisului de masă din România.

La masculin, trei dintre cei cinci sportivi de la CSC Dumbrăvița au reușit să se califice din grupele preliminare. În Grupa 11, Daniel Moldovan s-a clasat pe primul loc, după victorii cu 3-2 în fața lui Sebastian Vasilache și 3-0 cu Cristian Jumara, urmate de un succes în primul tur al tabloului principal, 4-1 cu Alexandru Ignat. Traseul său s-a oprit în 16-imi, unde a fost întrecut cu 4-0 de Alexandru Cazacu (CS Mioveni).

Tot primul în grupa lui a fost și Bogdan Roman, care s-a impus cu 3-0 în fața lui Cosmin Corbu și cu 3-1 în fața lui Andrei Pantelimon. Și Roman a trecut mai departe de primul tur al tabloului, unde a dispus de Andrei Flamand, la mare luptă, scor 4-3, dar s-a oprit în 16-imi, după 0-4 cu Darius Movileanu (CSA Steaua).

În Grupa 19, Bogdan Badea a încheiat pe primul loc, după 3-0 cu Radu Andrei și victorie prin abandonul adversarului, Andras Feyer, în al doilea meci. În primul meci de pe tabloul principal, Badea a fost învins de partenerul său de la dublu, Matei Dumitrescu (CSA Steaua), scor 1-4.

Au mai participat foarte tinerii Adrian Popescu (0-3 cu Horia Ursuț și 0-3 cu Darius Sîngeorzan) și Fabian Bugarin (0-3 cu Alexandru Mircea și 0-3 cu Cristian Podar).

La dublu masculin, tandemul Bogdan Badea/Matei Dumitrescu a trecut de prima rundă, după 3-0 cu perechea D. Sîngeorzan/Cr. Podar, dar a pierdut tot în minimum de seturi a doua confruntare, cu P. Mladin/A. Cazacu. Echipa 100% dumbrăvițeană, Bogdan Roman/Daniel Moldovan, a trecut în primul tur cu 3-2 de Pribeagu/Pop, dar a pierdut cu 3-0 în următorul tur în fața puternicului tandem Hunor Szőcs/Cristian Chiriță. O altă echipă formată din sportivi ai clubului nostru, Fabian Bugarin/Adrian Popescu, a fost eliminată în barajul de acces pe tabloul principal, 0-3 cu D. Sîngeorzan/Cr. Podar.

Pe tabloul feminin de simplu, două sportive de la CSC Dumbrăvița au trecut mai departe de grupele preliminare. Mihaela Ilie a câștigat Grupa 10, cu trei succese: 3-1 cu Adela Strună (CSM Bistrița), 3-2 cu Andreea Jifcu (CSM Slatina) și 3-0 cu Ana Barbu (CSM Arad). Ea s-a oprit în 16-imile de finală, după 1-4 cu Andreea Hudușan (CSM Slatina). Pe locul 2 în Grupa 1 s-a clasat Andreea Ghiroceanu, care a învins-o cu 3-0 pe Andreea Postudor (Poli Iași), dar a pierdut cu 0-3 la Alina Zaharia (Farul Constanța). În 16-imi, ea a fost învinsă cu 4-0 de Irina Ciobanu (CSM Slatina).

Celelalte două participante ale clubului nostru, ambele în vârstă de 14 ani, au încheiat pe ultimele locuri în grupele lor. În Grupa 9, Alesia Pauliuc a pierdut cu 0-3 meciurile cu Ioana Sîngeorzan (CSM Bistrița), Daniela Găină (CSS Slatina), și Maria Gaflea (Poli Iași). În Grupa 12, Dora Moldovan a cedat în minimum de seturi meciurile cu Irina Rus (CSM Arad) și Luiza Popescu (CSM Craiova), pierzând la mare luptă, 2-3, la Maria Vlad (CSM Buzău).

În proba de dublu feminin, parcurs remarcabil pentru Mihaela Ilie, care a făcut pereche cu sora ei, Andreea Zanfir, legitimată la ACS Dumbrăvița. Cele două au trecut, pe rând, cu 3-0 de Ana-Maria Barbu/Lorena Dumitru și tot cu 3-0 de favoritele nr. 5, Ana-Maria Șebe/Camelia Mitrofan. Cele două s-au oprit în sferturi, fiind învinse de două nume uriașe ale tenisului de masă din România, legitimate la CSA Steaua București, Bernadette Szőcs și Elizabeta Samara.

Înfrângeri în primul tur pentru celelalte participante ale clubului nostru în această probă. Andreea Ghiroceanu și Alesia Pauliuc au fost întrecute de tandemul Bîrzoi/Popescu, iar Dora Moldovan, în echipă cu Andreea Craiu (CSM Arad), a cedat 0-3 la Ioana Sîngeorzan/Patricia Ianău.

Șase perechi cu sportivi ai clubului nostru au participat în proba de dublu mixt, dintre care trei au reușit să ajungă în turul al doilea. Daniel Moldovan și Daniela Găină (CSS Slatina) au trecut cu 3-1 de tandemul Sinulescu/Dumitru, dar au pierdut 0-3 la Iulian Chiriță/Bianca Mei-Roșu. Mihaela Ilie a jucat alături de Gabriel Poștoacă (CSM Craiova), cei doi trecând în primul tur, 3-0, de Adrian Uță/Elena Oprea. Au fost eliminați la mare luptă, 2-3, de perechea Dragoș Oprea/Irina Rus. În fine, Andreea Ghiroceanu a jucat alături de George Mirea (ACS Dumbrăvița), cei doi reprezentanți ai comunei nostre câștigând primul meci, 3-0 cu tandemul Lungu/Vlad. Au fost învinși însă tot în minimum de seturi de perechea Darius Movileanu/Bernadette Szőcs (ambii CSA Steaua București), viitorii campioni naționali.

Ceilalți participanți ai clubului nostru din proba de dublu mixt s-au oprit după primul meci. Bogdan Badea și Alexandra Ioniță (CSS Slatina) au pierdut cu 1-3 meciul cu Robert Istrate/Andreea Băiașu; Dora Moldovan, în tandem cu Sebastian Pribeagu (LTNM Târgu Secuiesc), a cedat 0-3 la perechea Flamand/A. Zaharia, în vreme ce Alesia Pauliuc, în tandem cu Alexandru Lupașcu (Voința Câmpulung), a pierdut, 0-3, meciul cu A. Tomică/D. Urîtu.

Sportivii clubului nostru revin la Dumbrăvița după ce au fost cantonați mai bine de o săptămână la București. Cu excepția seniorilor Mihaela Ilie, Andreea Ghiroceanu și Bogdan Roman, toți ceilalți au fost implicați, încă de săptămâna trecută, la Campionatul Național destinat Juniorilor 1.