Prestații încurajatoare la Odorheiu Secuiesc

A fost un weekend plin și pentru secția de tenis de masă a clubului nostru, care s-a aflat în ultimele zile la Odorheiu Secuiesc, locul de desfășurare al Campionatului Național Individual pentru juniori III (11-12 ani). Sub îndrumarea antrenoarelor Nicoleta Husar și Mihaela Ilie, au participat cinci tineri sportivi dumbrăvițeni: Mihai Gherman, Alexandru Dehelean, Lucas Nistor, Răzvan Popescu și Dragoș Tucuină.

Doi dintre sportivii noștri au reușit să depășească faza grupelor preliminare și să ajungă pe tabloul principal, unde au cedat însă în primul tur. Mihai Gherman s-a clasat pe primul loc în Grupa 12, reușind două victorii cu 3-0, la Levente Sarkani și Vlad Bratu. Pe tablou, a cedat tot în minimum de seturi, în fața unui sportiv mai experimentat, Eric Chiracheș (CSA Steaua București). La rândul său, Lucas Nistor a obținut locul al doilea în Grupa 14, după victoria cu 3-2 cu Bogdan Grigorescu (CSS Craiova) și înfrângerea, scor 0-3, la Hunor Balazs (CSS Odorheiu Secuiesc). Tânărul nostru sportiv a reușit să se califice pe tablou în urma barajului cu Csendor Gyula (CSS Odorheiu Secuiesc), pe care l-a învins cu 3-0, dar apoi a fost învins cu 3-0 pe tablou de primul său adversar, Ionel Alexandru (CSM București).

Aproape de calificarea pe tabloul principal a fost și Alexandru Dehelean, clasat al doilea în Grupa 24, după 3-0 cu Raul Rognean și 0-3 cu Hunor Papp. La baraj, sportivul nostru a cedat în minimum de seturi în fața lui Luca Sardeni (CSM Moinești). În fine, Răzvan Popescu, repartizat în Grupa 8, a înregistrat două eșecuri cu 0-3 în fața lui Andrei Țibîrnă și Mihai Gherman.

La dublu, Mihai Gherman a făcut pereche cu David Bălănean (CSM Zalău), cei doi reușind o victorie la mare luptă în primul tur, 3-2 cu tandemul Kolcsei/Farcas, dar apoi au fost învinși de Sebok/Bardas – echipă a clubului gazdă, CSS Odorheiu Secuiesc – cu 3-0.

Dragoș Tucuină și Lucas Nistor au format o echipă pentru proba de dublu, însă chiar din primul tur au dat peste puternica pereche David Toro (Od. Secuiesc)/Eduard Chiracheș (Steaua) – viitorii campioni naționali – în fața cărora au cedat cu 0-3. În fine, Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu au fost învinși la rândul lor în primul tur al probei de dublu, scor 0-3, în fața perechii Văduva/Teodoru de la CSM Buzău.

„După două zile de concurs, putem spune că sportivii clubului nostru au avut un parcurs bun, chiar dacă ei încă nu au putut tinde spre podium, deoarece nu au experiența și numărul mare de competiții pe care le au colegii lor de la alte cluburi. Ne punem speranțe în copiii noștri că vor obține rezultate din ce în ce mai bune!”, a transmis antrenoarea micilor noștri jucători de tenis de masă, Nicoleta Husar.