Prestații încurajatoare pentru micuții noștri la Cupa Anului Nou de la Novi Sad

La finalul săptămânii trecute, secția noastră de tenis de masă a participat la una dintre competițiile internaționale cu tradiție și anvergură din această parte a Europei. Cea de-a 25-a ediție a Cupei Anului Nou GEWO a adunat, la Novi Sad, peste 700 de sportivi din 9 țări de pe continent – Serbia, România, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Croația, Rusia, Austria, Slovenia și Ungaria. La întrecerea organizată de Asociația de Tenis de Masă a Regiunii Vojvodina, CSC Dumbrăvița a fost reprezentată de 9 sportivi, cu toții debutanți într-o întrecere internațională.

Au fost prezenți din partea clubului nostru, la Novi Sad, Alessia Nemeth, Răzvan Popescu, Alexandru Dehelean, Dragoș Tucuină, Matei Silaghi, Vuk Andrejevic, Adrian Popescu, Ștefan Ardelean și Alessia Pauliuc. Cele mai bune rezultate le-au obținut Alessia Nemeth (locul 5 la U10), Alexandru Dehelean (locul 5 la U12) și Răzvan Popescu (locul 5 la U11).

„La micuții de 10 ani am fost la un pas să intrăm în semifinală, practic am terminat pe locul 5 la echipe, la fel și la individual prin Alessia Nemeth. Per total, putem să spunem că a fost bine. Sperăm ca la următoarea participare să contăm în lupta pentru medalii, pentru că de obicei așa se întâmplă, în al doilea an copiii încep să capete mai multă încredere. La cei mari, așteptam poate mai mult de la Alessia Pauliuc, care e mai experimentată. A avut o prestație medie, însă a prins câștigătoarea din grupe, a pierdut destul de strâns și nu a reușit calificarea pe tablou. Sigur că tot timpul îți pare rău când ești atât de aproape de zona medaliilor, dar aici intervine presiunea pe jucătorii noștri care nu au nici o experiență atât de mare. Se uită la scor, văd că sunt aproape de încheierea setului sau a meciului și se grăbesc să îl încheie cât mai repede, dar nu tot timpul le iese”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar.

Pentru experiența micuților, asemenea întreceri sunt extrem de importante, așa încât se are în vedere organizarea mai multor turnee internaționale de acest fel, printr-o colaborare între țările din această regiune a continentului.

„Eu sunt într-o legătură stânsă cu cei din Serbia și am discutat să avem, poate chiar de la anul, o colaborare cu trei sau patru țări alături de care să organizăm astfel de turnee internaționale. Ei sunt foarte deschiși, pentru că deja Federația Internațională pune condiții stricte în competițiile ei și nu mai pot participa decât primii doi clasați din fiecare țară. Astfel că e nevoie de astfel de întreceri, încercăm să găsim soluții și să organizăm unul-două turnee în fiecare dintre aceste țări care suntem mai apropiate, pentru a da șansă copiilor să se dezvolte. Au mare nevoie de aceste competiții, pentru că și în țară avem foarte puține întreceri. Practic, noi de șapte luni nu am avut competiții oficiale cu copiii. E nevoie de continuitate. S-a văzut și la copiii noștri, acum, la Novi Sad, că și-au crescut nivelul de joc de la o zi la alta, dar din păcate concursul s-a încheiat, iar această creștere se întrerupe. Numai prin meciuri, prin turnee, pot căpăta încredere în jocul lor”, ne-a mai precizat Nicoleta Husar.

Odată cu întrecerea de la Novi Sad, secția de tenis de masă a clubului nostru a încheiat șirul competițiilor din acest an. În zilele următoare, vom reveni pe site-ul oficial cu o analiză a ceea ce s-a întâmplat în tenisul de masă dumbrăvițean în 2022.