Prestații solide la Cupa României U19 de la Izvorani

Secția de tenis de masă a clubului nostru a fost implicată, la finalul săptămânii trecute, în Cupa României U19, desfășurată la Izvorani. Tinerii jucători antrenați de Nicoleta Husar au reușit câteva rezultate notabile, mai cu seamă prin Bogdan Badea, Daniel Moldovan și Teodora Șimon.

Ambii reprezentanți ai noștri din întrecerea masculină au trecut de faza grupelor și au atins faza optimilor de finală. Bogdan Badea a fost eliminat de un jucător valoros, stelistul Darius Movileanu, care avea să își adjudece medalia de argint. La feminin, două dintre sportivele nostre au trecut de grupe – Dora Moldovan și Teodora Șimon, însă doar cea din urmă a reușit să acceadă pe tablou în urma barajului.

„Așa cum anticipam la plecarea spre Izvorani, de la băieți erau așteptările cele mai mari, dar greul a început odată ce s-au întâlnit cu jucătorii de la Steaua. Jucătorii pe care i-au întâlnit în optimi sunt bine cotați, Movileanu e și campion european de juniori în urmă cu doi ani, iar Ursuț e și el un jucător de top. Chiar dacă băieții noștri au pierdut, au făcut puncte frumoase, au fost meciuri cu seturi foarte strânse. Se simte la cei de la Steaua acel plus, sunt un pic mai încrezători în forțele lor, au meciuri mai puternice în picioare. Dar într-un an sau doi, se poate schimba situația, ba chiar la Campionatele Naționale individuale care urmează săptămâna viitoare. La fete, Dora Moldovan a pierdut în fața unei jucătoare bune, Boroica. Atât ea, cât și Teodora Șimon sunt la început în această categorie, au doar 15 ani, dar sper ca într-un an – un an și jumătate valoarea lor va mai crește, laolaltă cu experiența”, a concluzionat antrenoarea Nicoleta Husar.

Bogdan Badea și Daniel Moldovan, abia întorși de la Izvorani, vor pleca în această după-amiază spre Germania, pe calea aerului. Cei doi vor lua parte la un stagiu internațional de pregătire în localitatea Bissingen. „Le mai dăm un plus și prin aceste pregătiri, pentru că trecerea de la juniori la seniori e foarte grea. La Bissingen vor veni și jucători din alte țării, din Germania, Croația, Nigeria. Consider că aceste stagii cu jucători străini le dau băieților noștri și o motivație în plus. Pot fi remarcați de antrenori de la alte cluburi și pot fi chemați fie la pregătiri, fie chiar în ligi din străinătate. De altfel, Badea și Moldovan joacă în paralel și în Italia”, a mai spus Nicoleta Husar.

Rezultate complete din Cupa României U19

BOGDAN BADEA

Grupa II (locul 1)

3-0 cu Raul Creucu (CSM Bistrița); 3-0 cu Eric Chiracheș (CSA Steaua București); 3-2 cu Sebastian Pribeagu (Rapid București)

Tablou: 3-0 cu Andras Kocsis Canea (LTNM Târgu Secuiesc); 0-3 cu Darius Movileanu (CSA Steaua București)

DANIEL MOLDOVAN

Grupa V (locul 1)

3-0 cu Răzvan Lungu (Rapid București), 3-0 cu Andrei Vitan (Dunărea Giurgiu), 3-0 cu Ionuț Mortasifu (CSM Arad)

Tablou: 3-1 cu Matei Eparu (Rapid București), 0-3 cu Horia Ursuț (CSA Steaua București)

TEODORA ȘIMON

Grupa I (locul 2)

0-3 cu Daniela Găină (CSM Slatina), 3-0 cu Raissa Răileanu (CSTA București)

Baraj: 3-2 cu Roxana Nedelcu (CSS Craiova)

Tablou: 0-3 cu Adela Strună (CSM Arad)

DORA MOLDOVAN

Grupa V (locul 2)

1-3 cu Yvette Farkas (CSM Arad), 3-0 cu Daria Petria (LPS Slatina)

Baraj: 1-3 cu Florentina Boroica (CSM Bistrița)

ALESSIA PAULIUC

Grupa IX (loc 3)

0-3 cu Vivien Tamas (CSM Bistrița); 0-3 cu Vasilica Sandu (CSM Zalău)

OANA STĂNUȘILĂ

Grupa XIII (loc 4)

0-3 cu Lorena Dumitru (LPS Constanța)

0-3 cu Gabriela Herciu (CSM Mediaș)

Tot la Izvorani, s-a desfășurat, în zilele de vineri și sâmbătă ale săptămânii trecute, Cupa României U15, unde ar fi trebuit să ne reprezinte Vuk Andrejevic și Patrick Picu. Din păcate, problemele medicale cu care s-au confruntat nu a permis participarea lor. „Starea lor fizică nu a fost bună și nu au putut să participe. Unul dintre ei, accidentat la cot, celălalt cu hemoragie la măsea. Sperăm ca la Campionatul Național U15, care va avea loc peste o lună, să fie apți amândoi”, a explicat Nicoleta Husar.