Radu Gașpar, primul judoka al Dumbrăviței intrat în concurs în 2022

La finalul acestei săptămâni, e programată prima competiție în care e angrenat un sportiv al secției de judo de la CSC Dumbrăvița. La Arad, are loc Campionatul Național Under 18, unde clubul nostru va fi reprezentat de Radu Gașpar.

Tânărul nostru judoka va concura în limitele categoriei 46 kg. Concursul se va desfășura sâmbătă dimineață. Radu va fi însoțit la Arad de antrenorii Sebastian Rus (la tatami) și Horațiu Gașpar.

„Radu are 14 ani și jumătate. Ne-am dorit foarte mult să participe la acest campionat, pentru a acumula experiență, deși e vorba de ceva ani între el și cei de la limita superioară a acestei categorii de vârstă. Cred însă că îi va prinde foarte bine, mai ales că e și foarte bine pregătit. Așteptările noastre de la el nu vizează neapărat o clasare pe podium, dar sperăm să se regăsească între primii 5 în această categorie de greutate. Dar asta o va decide doar el și dorința lui de a lupta”, ne-a declarat managerul secției de judo a clubului nostru, Claudiu Sperlea.

Campionatul Național U18 e organizat de Federația Română de Judo, în colaborare cu clubul CS Universitatea Arad. Peste 300 de sportivi de la aproximativ 30 de cluburi din țară sunt așteptați să pășească pe tatami, în Sala UAV – Mihai Botez din Arad.

După întrecerea de pe Mureș, următoarele competiții organizate de FR Judo la care vom avea reprezentanți sunt Campionatul Național de copii U14 (unde va participa Radu Gașpar) și Campionatul Național de juniori 3 U16 (unde vom fi prezenți prin Briana Sperlea). Cele două întreceri sunt programate pentru perioada 25-27 martie, la Satu Mare.