Regal de tenis de masă la Dumbrăvița

În a doua jumătate a acestei săptămâni, centrul de greutate în tenisul de masă românesc se mută la Dumbrăvița. Sala Polivalentă găzduiește, de mâine până duminică, a doua ediție a Turneului Internațional „Dumbrăvița Championships Trophy”, competiție la care clubul nostru se află în rândul organizatorilor.

Sunt așteptați sportivi din Finlanda, Italia, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și, bineînțeles, România. În total, numărul participanților se ridică la 135, dintre care 23 vor fi sportivi din cadrul clubului nostru, începând de la categoriile cele mai mici de vârstă.

„Sunt șase categorii de vârstă, începând de la 9 ani până la 19 ani. Participare mai mare avem la categoriile mici, până la 15 ani. Din păcate, au apărut și câteva accidentări la jucători care voiau să vină de pe plan extern. A fost și un calendar puțin cam încărcat pentru toată lumea, pentru că Federația Internațională a trebuit să reorganizeze unele turnee. Din acest motiv, în Europa, am fost puțin dați peste cap, ați văzut și la noi în ce ritm s-au desfășurat turneele. Unele țări nu au putut trimite sportivi, avem participări mai numeroase din locuri în care campionatele naționale s-au putut organiza ceva mai repede”, ne-a declarat Nicoleta Husar, managerul secției de tenis de masă a clubului nostru.

Dumbrăvița Championships Trophy a demarat în urmă cu trei ani, însă venirea pandemiei a oprit organizarea competiției în ultimele două veri. Odată cu ridicarea restricțiilor, s-au putut începe pregătirile pentru această ediție cu numărul 2, iar Nicoleta Husar speră ca turneul de la Dumbrăvița să devină un reper în calendarul Federației Internaționale.

„Am demarat această competiție în urmă cu aproape trei ani, dar pandemia ne-a oprit și nu am mai putut să o organizăm. Ne propunem ca acest turneu să fie bine punctat în calendarul internațional, să existe un interes cât mai mare pentru sportivii care vin din exterior”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

La fel ca la prima ediție, desfășurată în 2019, primii opt clasați de la fiecare categorie vor primi cupe, medalii, diplome și echipament sportiv. În plus, toți participanții vor beneficia de pachete surpriză din partea sponsorilor.