Se anunță spectacol la Rally-Kart Dumbrăvița 2023

Etapa a 2-a a Campionatului de Automobilism și Karting Timiș va avea loc la noi acasă. Rally-Kart Dumbrăvița 2023 se va desfășura, ca și în anii trecuți, pe circuitul din zona Sălii Polivalente, și garantează spectacol pentru toți cei prezenți, având o secțiune de concurs prezentată în premieră în comuna noastră, dar și o sesiune de test drive a karturilor electrice pentru cei mai mici dintre spectatori.

Piloții clubului nostru sunt pregătiți să onoreze așa cum se cuvine etapa organizată pe „teren propriu”. Numărul de participanți este ridicat, mașinile de concurs sunt pregătite, iar totul ține acum de starea vremii pentru reușita spectacolului de sâmbătă.

„Vremea ne va influența foarte mult, nu se știe dacă va ploua sau dacă va fi soare la ora concursului, dar acesta va fi un factor destul de important în timpii realizați de piloți. Sperăm să aducem trofeul cel mare acasă, unul dintre echipajele clubului nostru să obțină cel mai bun timp din concurs, atât la auto, cât și la karturi. Traseul de la noi, de la Dumbrăvița, e unul tehnic, în care nu se dezvoltă viteze foarte mari, deci orice mașină poate câștiga. Nu mai contează atât de mult caii putere, cât îndemânarea pilotului. Prin urmare, oricine are o șansă la victorie”, ne-a declarat managerul secției de automobilism și karting a clubului nostru, Marius Giurisici.

Cu prilejul etapei de la Dumbrăvița, va fi introdusă o nouă secțiune, de crosskart, despre care Marius Giurisici spune că va fi pe placul spectatorilor: „O să avem o secțiune în premieră în comuna noastră, de buggy-uri, de crosskart, un trend nou în automobilismul românesc. Vom avea două astfel de buggy-uri, care vor face clar spectacol, mai mare decât mașinile. Ele au clasa lor separată, deși încă nu sunt prezente în toate campionatele din țară. Încă e într-o fază incipientă această secțiune, dar la cât de spectaculoase sunt, sunt sigur că în câțiva ani vor fi și campionate naționale cu astfel de mașini”.

La finalul concursului, dacă vremea va permite, se va organiza, timp de 30 de minute, un promo de eco karting gratuit pentru copiii prezenți la eveniment. „Cine știe, dacă prind gustul, microbul, poate că pe viitor vor veni să participe la concursuri cu karturile echipei”, ne-a mai spus Marius Giurisici.

Iată piloții clubului nostru care vor fi prezenți sâmbătă pe circuit:

Echipa Auto:

– Marius Giurisici (căpitan) / Honda Civic

– Florin Sburlea / Mazda 323

– Marius Curelaru / Opel Astra

– Răzvan Buzdugan / Bmw E36

– Adrian Gros / Dacia Logan

– Ștefania Cicu / Opel Corsa

Echipa Karting:

– Deian Marcu / Karting Juniori

– Adrian Negrescu / Karting Juniori

– Matteo Damian / Karting Juniori

– Ana Maria Popescu / Karting Kids

– Dominic Pavlov / Karting Kids

– Rareș Pârvan / Karting Kids

– Eduard Bucur / Karting Kids

– Mihai Muraru / Eco – Karting

– Andrei Mihăilescu / Eco – Karting

Rally Kart Dumbrăvița se va desfășura sâmbătă, 22 aprilie, între orele 9:00 și 17:00, în zona Sălii Polivalente. IMPORTANT: Pe străzile Codrului, Stejarului (inclusiv intersecția) până la intersecția cu strada Creației (inclusiv intersecția și parcarea Sălii Polivalente) – circulația va fi închisă și parcarea interzisă, anunță Primăria Dumbrăvița.