Seria competițiilor din 2022 începe la Dumbrăvița

Dumbrăvița va fi gazda primelor competiții din calendarul Federației Române de Tenis de Masă din anul 2022. În perioada 28-30 ianuarie, la Sala Polivalentă din comuna noastră, se va desfășura Cupa României, pentru Juniori I și II.

Federația Română de Tenis de Masă a deschis astăzi sesiunea de înscrieri pentru cele două competiții, care se va încheia pe 21 ianuarie, la ora 16.00. Prima competiție va fi cea rezervată Juniorilor II, în 28 și 29 ianuarie, urmată de cea a Juniorilor I, în 29 și 30 ianuarie.

CSC Dumbrăvița va fi puternic reprezentată în ambele competiții, mai ales că regulamentul permite și înscrierea sportivilor mai tineri. Astfel, la Cupa României de Juniori 2 vor putea fi utilizați și Juniorii 3, iar la Cupa României de Juniori 1 vor putea participa și Juniorii 2.

„Avem participanți la Juniori 2 aproximativ șase sportivi. Important e să fie sănătoși cu toții, pentru că, în perioada asta, pot apărea îmbolnăviri. La Juniori 1, avem din start doi sportivi siguri de participare, care se încadrează în această categorie de vârstă, Daniel Moldovan și Bogdan Badea. Iar la fete, dintre Junioarele 2, le vom avea pe cele mai titrate, Dora Moldovan și Alessia Pauliuc, care vor participa în ambele concursuri”, ne-a declarat antrenoarea sportivilor clubului nostru, Nicoleta Husar.

De la Dumbrăvița pornește, așadar, lista competițiilor din acest an în tenisul de masă românesc. Clubul nostru își propune să organizeze mai multe întreceri pe parcursul acestui an, dar se așteaptă definitivarea calendarului intern.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu secretarul Federației, am cerut cam opt-nouă competiții pentru anul acesta și cred că vom putea atrage la Dumbrăvița în jur de șapte. Și ei așteaptă definitivarea calendarului internațional, pentru a-l pune la punct pe cel intern”, ne-a mai spus Nicoleta Husar.

Potrivit normelor sanitare aflate în vigoare, ambele competiții se vor desfășura fără spectatori. Sportivii pot participa pe baza dovezii de vaccinare anti-Covid sau a testelor PCR și antigen negative, nu mai vechi de 48 de ore. Pe lângă dovada medicală, antrenorii vor prezenta, la ședința tehnică, acordul părinților pentru participarea fiecărui sportiv.