Spre Buzău, pentru ultimele întreceri ale anului

Sportivii de la CSC Dumbrăvița pornesc spre Buzău, acolo unde, în prima jumătate a săptămânii viitoare, vor fi angrenați în ultimele competiții organizate, în 2021, de Federația Română de Tenis de Masă.

Luni și marți (20-21 decembrie), se va desfășura Campionatul Național de tineret, acolo unde formația noastră va fi reprezentată de frații Dora și Daniel Moldovan, ambii mai tineri decât cei mai mulți dintre participanți.

Ei sunt cadeți și juniori, dar cum fac parte și din clasamentul de la tineret, și din cel al seniorilor, au drept de participare. Mergem mai mult pentru meciuri de experiență, de rodaj, de acumulare, pentru că sportivii duc destul de mult lipsa competițiilor, mai ales în această perioadă”, a declarat antrenoarea celor doi sportivi dumbrăvițeni, Nicoleta Husar.

Mai apoi, miercuri (22 decembrie), tot la Buzău se desfășoară Top 16, o competiție menită să adune laolaltă elitele tenisului de masă din România la nivel de seniori. Mulți dintre sportivii calificați au declinat participarea, astfel că, pe tabloul masculin, a fost admis tânărul Daniel Moldovan. Un alt sportiv de la CSC Dumbrăvița care poate deveni eligibil în cazul eliberării unor locuri e Bogdan Roman.

În competiția feminină, clubul nostru nu va avea reprezentant. Mihaela Ilie, aflată inițial pe lista rezervelor, primise dreptul de participare, însă modificarea tabloului a fost anunțată mult prea târziu pentru a se putea pregăti de o participare la acest nivel.

Antrenoarea Nicoleta Husar se bucură că, totuși, cei doi tineri de la CSC Dumbrăvița vor avea șansa să se rodeze într-o întrecere de o asemenea anvergură: „E o experiență pentru ei, cu niște meciuri tari și foarte bune, așa cum s-a întâmplat și la Cupa României. Chiar dacă nu au ajuns în primii opt, au avut prestații bune. Alții, chiar dacă nu au trecut de grupe, au avut acolo meciuri strânse. Pe de altă parte, cei tineri au și destul de puține competiții la activ și de aceea ne bucurăm că, spre finalul anului, le putem oferi câteva meciuri mult mai tari, în fața unor jucători cu care se întâlnesc și în campionat”.